L’edició d’aquest any de Robotseny ha començat a caminar. Aquest dijous s’ha presentat la nova edició d’aquesta iniciativa que aquest any implicarà a 1.500 alumnes de 26 centres educatius de municipis del Vallès Oriental i la Selva. També 11 ajuntaments i 15 empreses. L’acte s’ha fet a la sala petita de l’Ateneu de Sant Celoni.
Hi participen alumnes dels municipis de Campins, Gualba, Llinars, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina, al Vallès Oriental; i Breda, Hostalric i Riells i Viabrea, a la Selva.
L’equip impulsor ha presentat aquest dijous les bases de la convocatòria per participar al torneig que es farà el 9 de juny a la plaça de la Vila de Sant Celoni. El centre d’interès d’aquest any serà El patrimoni cultural, natural i immaterial del Baix Montseny.
Aquest dijous mestres de primària i professors de secundària han recollit el material necessari per treballar amb els alumnes. També ha pogut veure els reptes que els alumnes hauran de resoldre a través de la programació del seu robot. A banda, els alumnes hauran de treballar una eina tecnològica que ajudi al coneixement, a la preservació i manteniment del patrimoni cultural, natural i immaterial del Baix Montseny.
Dues categories
Robotseny té dues categories. El Robotseny Kids per a alumnes de cinquè de primària a segon d’ESO. L’activitat es fa en horari lectiu i vehiculat a través de les escoles. Aquestes competiran a la plaça de la Vila al matí.
L’altra és el Robotseny High per als estudiants de tercer i quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius. En aquest cas, els alumnes hi poden participar lliurement i formar equips per crear i dissenyar un robot original per a la competició de sumo, rastrejadors i robots balladors. En aquest cas, la competició es farà la tarda del 9 de juny a l’Ateneu.
{{ comment.text }}