El Robotseny es fa gran

El Robotseny va omplir aquest dissabte de ciència i innovació la plaça de la Vila de Sant Celoni amb estudiants de 21 escoles de diversos municipis del Baix Montseny en una jornada dedicada a la mobilitat.


El 9 Nou
17/06/2016

Enguany era la segona edició del certamen, i després que l’any passat hi participessin únicament les escoles de Sant Celoni, aquest any ja s’ha consolidat com un projecte comarcal. “Quan vam començar la nostra idea ja era englobar la resta de municipis. El més important és que hem trobat l’espai per introduir la robòtica en horari lectiu i que pugui estar a l’abast de tothom com a eina de futur”, explicava Ignasi Charles, professor de l’Institut Baix Montseny i un dels impulsors del projecte.

A més de la competició de programació de robots, protagonista del Robotseny, es va celebrar una fira científica en que els alumnes van presentar els seus projectes. Situats en estands, els estudiants presentaven projectes per solucionar problemes de mobilitat després de la investigació duta a terme a classe durant els darrers mesos.
Bona part d’aquestes propostes giraven a l’entorn d’augmentar els carrils bici i de potenciar l’ús de la bicicleta. Un exemple d’aquest, era el proposat per alumnes l’Institut Can Record de Sant Esteve, que a més de demanar un carril bici entre el nucli de Palautordera i l’estació de tren, proposaven una aplicació de mòbil amb què es podien obtenir descomptes en el bitllet de tren si s’havia utilitzat la bicicleta per desplaçar-se fins a l’estació. “Hi ha alguns projectes molt potents i viables. Malgrat que alguns altres tindrien més complicació perquè s’han de tenir en compte moltes variables per tirar-ho endavant, tots han estat molt treballats i ben presentats”, reconeixia un dels membres del jurat, representant d’una de les 13 empreses que participaven en el projecte.

Pel que fa a la competició de robòtica, els alumnes havien de programar els robots i superar diverses proves relacionades també amb la mobilitat damunt un taulell que representava el Baix Montseny.

Una de les novetats d’aquesta edició és que el Robotseny s’ampliava a alumnes de segon cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, en l’anomenat Robotseny High i celebrat el dissabte a la tarda. En aquest, els alumnes desenvolupaven ells mateixos els robots en tres modalitats: rastrejadors, sumo i ballarins.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 473 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't