L’atur registrat va marcar al juny un dels descensos més intensos des que hi ha registres, amb 1.404 inscrits menys que el mes precedent, segons dades del Departament de Treball. Aquesta davallada intensa, que es correspon amb les contractacions estivals i la intensificació de les mesures de reobertura d’activitats econòmiques, encara és insuficient per situar les xifres de desocupats en nivells previs a la pandèmia.
Actualment, el Vallès Oriental té 24.130 demandants actius de feina. Una xifra que, si bé és clarament inferior als 26.695 que hi havia fa un any i els 26.537 amb què va arrencar aquest 2021, encara queda lluny dels 21.177 que hi havia al febrer, últim mes complet abans de la declaració de l’alarma sanitària. Són registres, a més, que encara situen les xifes d’atur en nivells de fa més de quatre anys.
El juny acostuma a ser un mes en què les xifres de l’atur milloren, però no hi ha gaires precedents d’una reducció propera al 5,5% intermensual com el que s’ha produït aquest any. Les xifres, però, queden lleugerament per sota de la mitjana catalana, amb una reducció del 7,5%, fruit de la incidència més gran que té el sector turístic en l’activitat laboral.
En termes interanuals, l’atur és ara un 10% inferior al que hi havia fa un any a la comarca. Aquests registres sí que milloren la mitjana catalana, amb un descens del 8,1%, segons les dades del Departament de Treball.
El descens de l’atur de l’últim mes ha estat generalitzat per poblacions, amb poques excepcions, i en termes absoluts destaquen els que s’han registrat a Granollers i a Mollet. En el còmput interanual, destaquen els descensos, en termes relatius, que es marquen a Martorelles (una de les poques poblacions que té actualment menys aturats que fa un any), Lliçà de Vall i Mollet.
{{ comment.text }}