L’any 2017 es va tancar amb una taxa de reciclatge del 38,2% al Vallès Oriental. És a dir, el 38,2% de tots els residus municipals produïts a la comarca es van gestionar de forma adequada a través dels diversos contenidors de recollida selectiva -orgànica, paper i cartró, vidre i envasos-, de les deixalleries o d’altres sistemes com l’autocompostatge. Són dades que ha fet públiques l’Agència de Residus de Catalunya aquest dilluns en una roda de premsa.
Aquesta xifra situa el Vallès Oriental entre el grup de 15 comarques que reciclen entre un 30 i 40% dels residus municipals que generen. És una xifra que queda lluny de l’objectiu del 60% de reciclatge que hi ha plantejat per a l’any 2020 i que, actualment, només assoleix la comarca d’Osona, que lidera el rànquing català de la recollida selectiva. La xifra comarcal queda per sota de la mitjana catalana que està en el 39,93% dels residus municipals generats de manera selectiva.
La mitjana de quilos de residus generats per habitant i any al Vallès Oriental va ser de 460,77. És inferior a la mitjana catalana que es va quedar en 509 kg/hab/any. En canvi, està per sota de la mitjana europea que és de 482 kg/hab/any.
El Moianès, entre les comarques capdavanteres
En canvi, la comarca del Moianès es troba entre el grup de nou comarques catalanes -dues més que l’any 2016- que ja recullen de forma selectiva més de la meitat dels residus municipals que produeixen. En concret, el percentatge de recollida selectiva va ser del 53,8%. En canvi, la producció mitjana de residus és més elevada al Moianès amb 566,8 quilograms de brossa per habitant i any. És superior a la mitjana catalana i a l’europea.
{{ comment.text }}