Els tres projectes becats en la segona edició del programa Agents Innovadors, promogut des del Pla Estratègic de Granollers, per donar resposta a les necessitats detectades en el marc del grup de treball de Foment de l’activitat innovadora, s’han presentat aquesta setmana.
Oriol Ventura, Clara Garcés i Artau Bellavista són els tres joves que van aconseguir aquesta beca l’any passat, amb una dotació econòmica de 10.080 euros cadascun.
Des del mes d’octubre de 2019, i durant 9 mesos, casdacun d’ells ha treballat un projecte en la seva fase de definició i posada en marxa amb l’acompanyament de personal tècnic municipal. El programa s’ha complementat amb un itinerari formatiu amb accions relacionades amb la creació d’empreses o la gestió i coordinació de projectes empresarials/personals, i la motivació personal i professional.
Els tres projectes han treballat la transició energètica als polígons industrials, la qualitat urbana des de la perspectiva de gènere i la promoció d’empreses del sector audiovisual.O
El treball d’Oriol Ventura, màster en Enginyeria Industrial per Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona – UPC, proposa la creació de dues comunitats energètiques a partir de les empreses situades als polígons Font del Ràdium i Coll de la Manya, per tal d’emprendre una transició energètica que suposi la transformació del model energètic actual en un nou model distribuït basat en energies renovables amb infraestructures més petites i properes al consumidor.C
Clara Garcés, Grau de Geografia i Ordenació del Territori, ha analitzat la vida i la mobilitat quotidiana dels i les veïnes del barri de Can Bassa, en base a la guia per a l’Auditoria de Qualitat Urbana creada pel Col·lectiu Punt 6.
Per tal de poder trobar solucions per millorar i satisfer les demandes del veïnat, ha fet trobades dinàmiques i passejos exploratoris pel barri, tot i que no s’han pogut dur a terme totes les activitats previstes a causa de l’estat d’alarma.A
Artau Bellavista està acabant el Grau de mitjans audiovisuals a la UPF (Tecnocampus) i ha treballat la creació d’una plataforma que englobaria totes les empreses del sector situades a Granollers i reuniria tota la informació dels seus actius per saber-ne el seu potencial, i sobretot, serviria com a referent per a tots aquells espais destinats a l’audiovisual localitzats a la ciutat.
La plataforma consta d’una pàgina web, que d’entrada no és pública, amb informació sobre les empreses que, entre altres coses, permet a l’usuari (normalment una empresa) poder comparar i buscar la informació que desitgi sobre les empreses audiovisuals que en formin part. Actuaria, a nivell extern, fora de Granollers, com a carta de presentació d’empreses que en formin part.
{{ comment.text }}