L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Els locals de Ca la Sila i Torres, de Granollers, reobriran com a restaurant i pastisseria

Les noves activitats impulsaran una remodelació dels locals i obriran en els propers mesos

Els locals del restaurant Ca la Sila i de la pastisseria Torres, al centre de Granollers, tornaran a obrir en els propers mesos. I, en tots dos casos, mantindran l’activitat històrica que havien tingut: la restauració i la pastisseria.

Els empresaris Sergi Poyatos i Xavier Castany, que ja tenen tres restaurants al Maresme (la Masia de Can Carreras, a Dosrius; l’hamburgueseria El Quiosc de Can Carreras, a Mataró, i Kai Beach Club, un xiringuito a la platja de Canet de Mar) reobriran Ca la Sila, que mantindrà el nom històric perquè “és un local emblemàtic i el nom en forma part”, comenta Poyatos. Tot i això, “hi ha la possibilitat que hi posem algun afegitó”.

El seu projecte passa per fer una vermuteria gastronòmica amb una carta a base de platets que parteixin “d’una bona matèria primera”, apunta Castany. Conceben el local amb dos espais diferenciats separats per una nova cuina vista que es construirà al centre de l’espai. Per la banda d’Anselm Clavé, hi haurà la part de restaurant, que afegirà un menjador a la primera planta. Per la plaça Barangé, es crearà un nou accés, a la part del local que funcionarà com a vermuteria, tot i que també s’hi podrà menjar de manera més informal.

Els nous gestors preveuen obrir Ca la Sila als migdies –amb menú de dilluns a divendres– i als vespres. Poyatos i Castany estan ultimant el projecte de reforma per demanar llicències a l’Ajuntament. El seu objectiu és obrir entre finals de juliol i primers d’agost.

La cuinera Ada Parellada, que és la propietària del local, celebra la reobertura d’una nova activitat a Ca la Sila, que havia tancat el desembre de 2017 després de 21 anys gestionat per Ramon Parellada, de la Fonda Europa. “És molt trist veure un local tancat al centre d’una ciutat”, diu Parellada, que també admet que un edifici sense activitat “es deteriora”.

Pa i pastisseria ecològica a la Porxada

La nova proposta per al local de l’antiga pastisseria Torres arribarà de la mà d’una empresa local: Can Busquets, un obrador de pa i pastissos ecològics especialitzat en productes per a intolerants –al blat o la lactosa, per exemple– que va impulsar l’any 1987 Jordi Clapés a la masia de Can Busquets, a l’Ametlla.

Jordi Clapés i Gerard Panisella, del forn de CAn Busquets / Ferran Polo

Fa 14 anys es va traslladar al carrer Nicaragua, a la Font Verda, on tenen obrador –subministren pa i pastes ecològiques a botigues especialitzades de tot Catalunya– i botiga.

Al local de la Porxada, tindran un segon obrador que els permetrà potenciar l’elaboració de pastisseria ecològica. Serà un forn amb espai de degustació on només es podran trobar productes ecològics. L’establiment tindrà la marca de Can Busquets però el nom s’ha d’acabar de definir. El seu objectiu és obrir en els propers mesos després d’una reforma integral del local de Torres, que havia tancat el 30 de juny de l’any passat.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't