Els Mossos desallotgen membres de la PAH que havien ocupat un local a Can Borrell, a Mollet

Era una antiga oficina de Catalunya, tancada fa uns deu anys.

Agents dels Mossos d’Esquadra van desallotjar la matinada de divendres una vintena de persones que dijous a la tarda havien ocupat l’antiga oficina de Caixa Catalunya al número 63 del carrer Francesc Layret, al barri de Can Borrell de Mollet.

Els ocupants eren membres de la PAH de Mollet i el Baix Vallès i de l’assemblea de joves Atzarola que pretenien posar en marxa un espai popular batejat amb el nom de Las Guijarro. El local que portava uns deu anys tancat, està a la cantonada del carrer Salvador Espriu i actualment, pertany al BBVA

“Era un intent de donar a aquest espai un valor positiu per al barri“, explica Víctor Sánchez, de la PAH i Atzarola. “A l’assemblea de la PAH ens van venir uns veïns a explicar-nos que havien escoltat sorolls i que tenien por que s’hi fiqués la màfia i es convertís en un narcopís. Vam venir a comprovar si havia passat alguna cosa i vam veure que la porta era oberta. Llavors ho vam debatre i vam prendre la decisió que, abans que hi hagués una cosa negativa per al barril, li donariem un ús positiu”.

Víctor Sánchez explica que l’ocupació havia començat cap a les 6 de la tarda de dijous i que havien començat a netejar el local. Diu que els Mossos van arribar cap a les dues de la matinada i que al local hi havia més de vint persones. “Van venir, ens van increpar, van començar a empènyer la gent, ens van amenaçar que enviarien la Brimo i vam haver de sortir”.

El portaveu de la PAH i Atzarola afirma que el desallotjament no aturarà els projectes que tenien previstos al local. “Ara pensarem on podem dur a terme tots els projectes que pensàvem fer en aquest espai. Pensem que l’espai Guijarro és un sentiment, un projecte. Això es un espai físic pero no ha de ser el final dels nostres projectes”.

Els col·lectius han batejat el projecte amb el nom de Las Guijarro per fer un homenatge a tres dones de Mollet que eren germanes i que “en el moment de la revolució social del 36 van estar a les fàbriques i van participar en les col·lectivitzacions. Era com un petit homenatge a la humilitat, la senzillesa i les ganes de canviar aquest mon”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't