Els Mossos troben més de 40 ovelles i cabres mortes en una explotació ramadera de Lliçà d’Amunt

S’han intervingut un total de 702 animals: 567 ovelles, 80 xais, 50 cabres, dos ponis i tres gossos

Una actuació conjunta dels Mossos d’Esquadra i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha permès localitzar en una granja de Lliçà d’Amunt els cadàvers d’almenys 40 ovelles i cabres que formaven part d’un ramat en una explotació ramadera. Els cadàvers estaven en estat de descomposició -en diversos estadis- i convivien amb els animals vius.

A l’explotació, però, hi havia més cadàvers perquè també es van trobar restes d’animals morts sepultats pels purins del mateix ramat. Segons han informat els Mossos, hi havia fins a un metre d’altura d’excrements acumulats en alguns punts que cobrien una extensió d’uns 800 metres quadrats de terreny. A l’exterior, a més, s’acumulaven uns 200 metres cúbics barrejats amb esquelets i cossos d’animals en descomposició.

Els Mossos han detingut al propietari de l’explotació i al seu pare per intentar agredir als agents quan van anar a comunicar-los l’ordre judicial que establia el comís de tots els animals vius de l’explotació. N’hi havia 702 entre ovelles (567), xavis (80), cabres (50), ponis (2) i gossos (3).

Fins a 30 efectius de Mossos i d’Agricultura van participar en el dispositiu que es va fer el 6 de març, segons han informat els Mossos aquest diumenge. També va comptar amb la col·laboració de diverses entitats animalistes que van fer el seguiment i la recollida de dades de l’estat dels animals vius. L’Ajuntament també va fer un seguiment de la intervenció.

Segons els Mossos, els animals comissats presentaven signes de desnutrició i alguns estaven molt prims. També tenien coixeses derivades d’infeccions pel contacte amb els purins enmig dels quals viurien. I problemes cutanis de falta de llana deguts a malalties parasitàries i mancances alimentàries.

Al propietari del ramat, se l’investiga per un delicte de maltractament animal, contra la salut pública i contra els recursos naturals.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't