Els municipis vallesans analitzen l’impacte de la zona de baixes emissions de Barcelona

Granollers acull la primera trobada de la Taula Intermunicipal per la Qualitat de l’Aire al Vallès Oriental on s’han sumat tres nous municipis


27/11/2019
Granollers

La primera trobada d’aquest mandat de la Taula Intermunicipal per a la qualitat de l’aire del Vallès Oriental que s’ha fet aquest dimecres a Granollers ha analitzat l’impacte que pot tenir a la comarca la posada en marxa de la Zona de Baixa Emissions intrarondes a la ciutat de Barcelona a partir del proper 1 de gener.

En aquest sentit, Xavier Guinart, representant del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha recordat l’oferiment del conseller Damià Calvet de crear altres zones de baixes emissions en altres punts del territori a partir de la petició que facin els ajuntaments. En aquest sentit, Albert Camps, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Granollers, ha exposat la voluntat de Granollers conjuntament amb els altres consistoris de la conurbació (la Roca, Canovelles i les Franqueses) crear una zona de baixes emissions per al continuo urbà que conformen.

A banda, s’han posat sobre la taula altres propostes per reduir la contaminació en l’àmbit del Vallès: la millora del transport públic (connexió de les línies R8 i R4 a Barberà per poder anar en tren entre els dos Vallès o desdoblament de la línia R3), establiment de xarxes ciclables, millora de transport públic per carretera o la millora dels sistemes de recollida de dades sobre els nivells de contaminació.

Més municipis

A la trobada, hi han participat representants dels ajuntaments de les Franqueses, Caldes, Canovelles, la Garriga, Sant Antoni de Vilamajor. Sant Fost, Montornès, Vilanova del Vallès, Parets, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Martorelles, Montmeló, la Roca, Mollet, la Llagosta i Granollers, acompanyats de representants de la Generalitat i del Consell Comarcal. També de Llinars, Bigues i Riells i Cardedeu que s’hi han sumat.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 67 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't