És el mateix carrer on hi ha també l’església evangèlica. “Si tinguéssim més diners preferiríem comprar una nau al barri del Bugarai”, apunta Nordine Razzouki, responsable del local de culte.
Els fidels musulmans han de pagar 550 euros al mes pel lloguer de l’espai, una quota que paguen des de fa un any, abans de posar en marxa la mesquita. Durant aquest temps es van enllestir els tràmits per, primer, constituir-se com una comunitat religiosa i, després, habilitar l’espai segons les normes de seguretat establertes. “La mesquita compta amb catifes antiincendis, aïllament de so i aforament limitat d’unes 90 persones”, comenta el regidor d’Acció Social de Caldes, Isidre Pineda.
De moment, Razzouki està molt satisfet de com està funcionant l’oratori. Té 140 metres quadrats i inclou un lavabo i una saleta de 12 metres quadrats on resen les dones. El divendres a la 1 del migdia és quan hi ha més afluència de persones. Una quarantena de musulmans van a resar davant l’imam durant el dia sagrat per a l’islam. Entre setmana, s’hi apropa una vintena de persones.
D’entre els fidels musulmans que freqüenten la mesquita, n’hi ha una desena que vénen de municipis veïns com Sentmenat (el Vallès Occidental) i Sant Feliu, pobles que no tenen centres de culte islàmics. Els musulmans de Caldes, abans d’habilitar el local, també optaven per desplaçar-se a pobles propers. “Abans anàvem a Granollers, Santa Perpètua, Montornès…”, diu Razzouki. Tot i això, en dates importants com l’inici de la Festa del Xai, l’Ajuntament els cedia el pavelló del Bugarai. “Ara ja no ho farem al Bugarai, podem fer-ho a la mesquita i si avisem l’Ajuntament podem ampliar l’aforament fins a les 150 persones”.
D’altra banda, la comunitat musulmana ja fa diverses setmanes que ofereix classes d’àrab al centre cívic, tots els dissabtes i els diumenges al matí. Sobretot hi van nens de famílies musulmanes, però hi pot anar qualsevol persona pagant una quota de cinc euros al mes.
{{ comment.text }}