La Plataforma per l’Aigua de Granollers no ha aconseguit reunir les 6.768 signatures necessàries per poder tirar endavant una consulta popular sobre la gestió de l’aigua a la capital vallesana. Aquest dijous, el mateix dia que finalitzava el període establert de recollida de firmes, l’entitat tan sols n’havia pogut sumar 1.437.
Arribat aquest punt, la plataforma té la vista posada en el recurs que va presentar mesos enrere contra l’exigència, per part del govern municipal, de demanar el DNI a cada persona que signés la petició.
“Creiem que el síndic ens donarà la raó. No s’entén que es pugui fer una recollida de signatures a favor d’una ILP al Parlament sense necessitat de demanar el DNI, i que per impulsar una consulta ciutadana a nivell municipal se’ns demani tot això. Aquesta exigència ens ha fet molt de mal, perquè molta gent que hauria volgut signar s’ha fet enrere per la desconfiança que els generava el fet d’haver de mostrar el DNI, cosa que entenem perfectament”, afirmava un dels membres de la plataforma, Josep Canudas.
El mateix Canudas va ser un dels quatre representants de l’entitat que el mateix dijous a la tarda van lliurar les signatures recollides a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament –l’acompanyaven Josep Maria Gontan, Paco Galán i Núria Maynou–. Un gest simbòlic al qual no van voler restar importància. “Hem vingut per posar de manifest la feina feta, però sobretot per responsabilitat amb les més de 1.400 persones que han signat a favor de la consulta”, apuntava Galán.
La Plataforma per l’Aigua descarta ara per ara demanar la pròrroga de tres mesos a què es pot acollir segons la normativa municipal per ampliar el termini de la recollida de signatures. Una opció que només posarà sobre la taula si la resolució del síndic li és favorable. “Si el síndic determina que l’obligació de demanar el DNI és desproporcionada, reprendrem la recollida de signatures i arribarem fins on puguem”, deia Canudas.
“El que sí que hem aconseguit durant aquests darrers mesos és posar a debat la concessió de l’aigua a Granollers, cosa que no s’havia fet mai abans. També hem evidenciat que el model de participació ciutadana que entén el govern municipal no va més enllà dels seus propis designis. El que ha fet l’Ajuntament és tancar la porta de forma definitiva al replantejament de la gestió durant els propers 25 anys”, va concloure Gontan.
{{ comment.text }}