Enderroquen les naus de l’antiga Vissa a Granollers per fer-hi pisos

El planejament permet fer dos blocs amb un màxim de 48 habitatges, 15 dels quals protegits de promoció privada

El 9 Nou
22/04/2021
Granollers

S’ha iniciat l’enderroc de les naus de l’antiga empresa tèxtil Viuda Sauquet, SA (Vissa), a l’illa de cases formada pels carrers Llevant, Josep Pinyol, Orient i Quevedo, a Granollers.

Ja fa uns dies que es feien tasques a l’interior, com la retirada dels elements amb fibrociment per part d’una empresa especialitzada en el tractament d’aquests residus. En els darrers dies, però, amb els treballs s’han fet molt evidents l’enderroc de part de les estructures. Dijous al vespre, els Bombers van haver d’intervenir per apagar un petit foc de restes de cartrons i fustes a la zona.

L’Ajuntament ha concedit la llicència per tirar a terra les naus. No encara la de construcció perquè primer cal fer l’aprovació dels projectes de reparcel·lació i urbanització de la parcel·la. Amb tot, l’empresa que ha adquirit l’espai té interès per construir-hi i ja ha presentat al consistori els documents dels dos projectes. L’octubre de 2016, el ple de havia aprovat el pla de millora urbana d’aquest sector que preveu la construcció de 48 habitatges –una quinzena de protecció oficial de promoció privada– en dos edificis: un amb façana al carrer Quevedo i l’altre al carrer Orient.

Amb l’actuació, també es generarà una nova zona verda d’un miler de metres quadrats que se situarà a tocar del carrer Llevant i al nord del carrer Pinyol, i això duplicarà l’espai verd que hi ha a l’illa d’habitatges del costat. “Representarà una millora de l’espai públic i la construcció d’habitatge protegit”, celebra la regidora d’Urbanisme, Mònica Oliveres.

L’enderroc de les naus també permetrà eliminar problemes derivats de la presència de coloms que havien provocat queixes de veïns de la zona.

La darrera empresa tèxtil al nucli urbà de Granollers

Vissa era una empresa familiar fundada l’any 1919 que es dedicava a l’estampació i venda de teixits de cotó i que estava especialitzada en articles per a la llar i l’hostaleria. Des de 1943, tenia la fàbrica al carrer Orient, que va tancar l’any 2013, i es va convertir en una de les darreres empreses tèxtils en funcionament al nucli urbà. El mateix any, la família va fer una cessió de maquinària antiga al Museu de Granollers.

L’Inventari del Patrimoni Cultural de 2002 descarta la protecció de les naus perquè entén que no són susceptibles de ser conservades d’acord amb els criteris d’ordre cronològic establerts.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

En aquesta enquesta han votat 301 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't