La Fundació Lluïsa Oller va acollir divendres, per primera vegada la jornada anual de treball sobre el servei de suport a l’autonomia a la pròpia llar-servei de vida independent, organitzada a través de la Federació d’entitats que treballen per a les persones amb discapacitat, DINCAT.
La jornada es va fer al Teatre Auditori de Cardedeu i va reunir prop d’un centenar de persones de diverses entitats federades a DINCAT amb l’objectiu de reflexionar entorn els reptes de futur d’aquest servei que consisteix en oferir un suport a persones amb discapacitat intel·lectual que viuen de manera autònoma a la seva pròpia llar.
Enguany, la celebració coincideix amb el procés de transició del que fins ara es denominava programa per tal de convertir-ho en servei.
David Villanueva, responsable del departament de Suports en l’etapa adulta de DINCAT, ha explicat que el canvi es notarà a nivell de finançament ja que abans els recursos es gestionaven com un ajut a la persona i havia causat algun malentès amb Hisenda. Aquest canvi també permetrà una major flexibilitat i personalització del suport. “Jo vull una vida, no un servei”, ha recordat Villanueva.
Manel Palou, president de DINCAT i de la Fundació Lluïsa Oller, va ser l’encarregat d’inaugurar la jornada, emfatitzant el treball centrat en les persones. L’alcalde de Cardedeu, Enric Ollé, va donar la benvinguda i la regidora d’Acció Social, Laia Muñoz, va acomiadar els assistents reflexionant sobre el concepte d’assistència del qual va dir que “cal reconceptualitzar l’assistència per sortir del paternalisme” i va afegir que cal treballar per adaptar els entorns, ja que “el problema no està en la diferència, sinó en l’entorn”.
{{ comment.text }}