El Catsalut, el Col·legi de Farmacèutics i l’Ajuntament de Granollers han presentat aquest dijous el projecte d’actuació dels farmacèutics comunitaris contra la Covid-19.
El projecte, amb el lema A Granollers, aturem junts la cadena de transmissió de la Covid-19, té com a eixos d’actuació principals la derivació farmacèutica, la informació i la conscienciació de la ciutadania.
En aquest sentit, el professional farmacèutic, com a agent de salut de primera línia dins de la xarxa sanitària, s’afegeix a la resta de professionals sanitaris per treballar de manera coordinada i conjunta per fer front a la pandèmia.
Un total de 21 de les 22 farmàcies que hi ha a la ciutat participen en el projecte. La coordinadora de les farmàcies del Vallès Oriental del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Anna Font, ha explicat com s’ha portat a terme la iniciativa a la ciutat. ” Podem dur a terme aquesta tasca d’informació i conscienciació. Hem estat formats per això i estem a la disposició per ajudar i assessorar a les persones sobre símptomes de la Covid-19″.
Aquest projecte també s’ha posat en marxa a Terrassa, Rubí, Matadepera, Viladecavalls i Ullastrell. “A Terrassa, el 30% dels casos derivats per farmacèutics van ser positius. Ara, el programa ha evolucionat i els farmacèutics poden assessorar i derivar al CUAP, que està obert les 24 hores del dia”, ha dit el director executiu del Sector Sanitari Vallès Oriental, del CatSalut, Joan Parellada.
“El virus no el guanyarem només des dels hospitals; aquest és l’últim pas. La lluita contra la Covid és la lluita de cadascun de nosaltres, les nostres famílies… És fonamental tenir informació, en un moment en què les dades estan massa estabilitzades”, ha dit l’alcalde, Josep Mayoral.
{{ comment.text }}