Fent pinya per Vallgorguina

No són una associació convencional. Es diuen Fent Pinya i fan pinya per Vallgorguina canalitzant les demandes de la gent del poble.


El 9 Nou
30/11/2013

L’objectiu es compartir esforços i recursos, fer intercanvis de coses o temps, donar un impuls a portar a terme idees i projectes i organitzar activitats i sortides de manera informal.

La iniciativa neix aquest 2013 de la mà d’un grup de dones de Vallgorguina que tenien en comú que els seus fills anaven a l’escola municipal i que creuen que al municipi hi ha mancances com un espai per als nens i també que hi ha altres dificultats, algunes fruit de la situació econòmica, que es poden solucionar sumant esforços, creant una xarxa entre els veïns.

La filosofia d’aquesta associació és aprofitar les coses que cada un sap fer i compartir recursos i temps, per facilitar accions quotidianes. Per exemple, compartir cotxes, fer intercanvi d’accions o productes, facilitar ajuda a altres associacions per organitzar activitats i donar l’impuls perquè es portin a terme idees o projectes: si algú vol fer una activitat concreta, l’ajuden en la difusió, a buscar un local i en l’organització. De manera regular es troben cada divendres a l’Iglú per fer sessió de cinema i els dissabtes, a La fàbrica perquè els nens juguin i cada tercer diumenge de mes fan un mercat del trasto. El tarannà de l’associació queda plasmat ja als inicis amb el logotip de l’associació, que és una pinya. El va fer un dissenyador del mateix poble. A canvi, una de les sòcies li va cosir uns coixins.

No volem esclavitzar-nos nosaltres a estar cada dia en un lloc perquè ens portaria molta feina i temps que no tots tenim, però sí donar un impuls per dinamitzar la vida de Vallgorguina” diu Griselda Postigo, una de les impulsores juntament amb Domenica d’Angelo, Helena Navarro i Evia Milian.

“Fent pinya és una manera d’ensenyar valors als teus fills amb la implicació que veuen dels grans i també que s’ha de compartir i que les coses costen de guanyar”, diu Griselda Postigo, una de les impulsores juntament amb Domenica D’Angelo, Helena Navarro i Eva Milian.

SOLUCIONS POC USUALS, PERÒ MOLT ÚTILS

També canalitzen i donen solucions a problemes quotidians: pares que no poden anar a buscar els fills al migdia i que el servei menjador els suposa un esforç econòmic com que els fills es quedin a dinar a casa d’altres famílies (fent una rotació entre elles).

Algunes d’aquestes coses ja les feien abans de ser una associació, però el fet de ser-ho els ha permès tenir més ajudes de l’Ajuntament i més força de cara a la gent. De moment són 25 famílies que són sòcies. Paguen una quota testimonial de cinc euros anuals com a compromís amb l’entitat.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 856 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't