La Fira Guia’t ha rebut prop de 1.900 visitants

Alumnes de 42 centres educatius amb els seus tutors van passar per la fira que va mostrar informació sobre vuit sectors professionals

La XV edició de la Fira Guia’t, que es va fer del 19 al 21 de març a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers va rebre prop de 1.900 visitants.  La Fira és l’espai de referència al Vallès Oriental on es treballa l’orientació i acompanyament per afavorir la descoberta de vocacions i l’interès per la formació contínua i l’aprenentatge permanent.

En concret, van visitar la fira, 1.630 alumnes de 4rt d’ESO de 42 centres acompanyats de tutores i orientadors. 32 centres eren de secundària i altres relacionats amb programes de formació i inserció  (PFI), d’educació especial, de formació d’adults o entitats d’inserció laboral.

Aquesta darrera edició ha servit per consolidar el model de funcionament que es va posar en marxa l’edició passada, més centrat en la visualització de les ocupacions, amb un espai organitzat en 8 sectors que recullen les 26 famílies professionals.

L’objectiu d’aquest model és permetre la major interrelació entre els diferents actors que intervenen en un mateix sector (centres de formació, gremis, associacions, empreses, etc.), podent donar així una visió més completa del que suposa escollir un itinerari formatiu o un altre.

Per al públic visitant aquest nou model de fira ha servit per conèixer millor els itineraris formatius presents a la Formació Professional i com aquests responen a les necessitats del món laboral.

Els  8 sectors professionals són indústria del metall i la mobilitat, serveis a les empreses, transformació digital, indústria química, miscel·lània (Indústria Agroalimentària, Manufacturera, de la construcció i Obra civil, de l’energia i la sostenibilitat), de l’oci i el benestar, de la salut i l’atenció a les persones, i els ensenyaments de règim especial que s’ofereixen a la comarca (ensenyament d’Art Dramàtic i ensenyament vinculats a les Arts Gràfiques i Disseny).

En total, 44 centres han participant com a expositors. També s’ha pogut comptar amb la presència d’entitats i centres que de forma transversal ofereixen formació o recursos a la població que vol millorar la seva ocupabilitat, com el Servei d’Ocupació de Catalunya, Serveis Territorials  d’Ensenyament (Vallès Oriental-Maresme), l’Institut Obert de Catalunya (IOC).

També altres entitats com la Fundació Vallès Oriental, el centre Viver de Bell·lloch i el programa Ocell de Foc-La Dula o els sindicats CCOO i UGT (IDFO) també han participat i estat presents en aquest espai.

Un total de 89 famílies van visitar la Fira acompanyades dels seus fills i filles. D’aquestes, més d’una trentena van participar a la xerrada presencial “Ja acabem l’ESO…i ara què? Itineraris formatius a l’àmbit de la formació professional” que es va dur a terme la tarda del dimecres a la Sala d’Actes de la Biblioteca Roca Umbert. I altres 38 es van connectar a la mateixa xerrada que es va fer en format  virtual el dimarts.

Pel que fa a la participació de les empreses i els agents econòmics i socials, destaca que 62 professionals van seguir la xerrada que es va fer dimecres sobre “El mon laboral avui: La importància de la formació professional” amb el suport tècnic de Granollers Mercat i va comptar amb la participació d’empreses, entitats i agents socials (CCOO i UGT) de la comarca.

En la seva organització es va comptar amb la implicació i suport de PIMEC, UEI i la Cambra de Comerç del Vallès Oriental.

La Fira Guia’t és fruit del treball del Consell de la Formació Professional i l’Ocupació del Vallès Oriental, està coorganitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Granollers i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Direcció General de Joventut.

LA PREGUNTA

El PSC ha de liderar els pactes per a la nova legislatura al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 416 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't