El Consorci de Gallecs i la Fundació, Miquel Agustí, va fer aquest dissabte una jornada per donar a conèixer la gran diversitat de la família de les bràssiques, més enllà de la varietats més conegudes d’aquestes hortalisses com puguin ser la col o la coliflor.
Unes vint persones van participar en la jornada i van visitar el camp experimental que, des de la tardor, hi ha en una finca de Gallecs amb, aproximadament una vintena de varietats de bràssiques, tradicionals i millorades i van escoltar les explicacions d’Ernest Aymerich, de la fundació Miquel Agustí.
Tot i la gran diversitat de la família, les bràssiques solen ser infrautilitzades, ja que els cultiu es limita a pocs tipus de varietats. En la jornada es van mostrar varietats seleccionades per les seves aptituds agronòmiques i culinàries.
Un dels objectius del camp experimental era com`provar l’adaptació de les diferents varietats al clima del Vallès. Van ser seleccionades a partir d’un projecte del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat. Es van plantar entre l’estiu i la tardor passades.
Els participants van veure de primera mà les varietats i van poder valorar l’adaptació a les condicions del Vallès i descobrir noves preparacions culinàries a partir de les quals incorporar aquestes noves varietats al consum habitual.
“Hem pogut veure que unes varietats s’adapten millor que altres, el que és interessant de cara a que productors de la zona puguin incorporar-les al seu cicle de cultiu. També hem vist que la majoria s’han portat bé. Tot i que hem tingut un hivern bastant fred, han aguantat i, per tant, és bon senyal”, deia Ernest Aymerich.
Despr´és de la visita al camp, Mikel Díez, del Centre Universitari de Turisme, Hoteleria i Gastronomia (CETT) de la Universitat de Barcelona, va parlar de les aptituds agronòmiques i culinàries de les noves varietats bràssiques i es van cuinar diversos plats que els assistents van tastar. La jornada la va presentar la gerent del Consorci de Gallecs, Gemma Safont.
{{ comment.text }}