Gallecs estudia l’adaptació de noves varietats de col i coliflor al clima del Vallès

Una jornada dona a conèixer una vintena de varietats tradicionals i millorades

El Consorci de Gallecs i la Fundació, Miquel Agustí, va fer aquest dissabte una jornada per donar a conèixer la gran diversitat de la família de les bràssiques, més enllà de la varietats més conegudes d’aquestes hortalisses com puguin ser la col o la coliflor. 

Unes vint persones van participar en la jornada i van visitar el camp experimental que, des de la tardor, hi ha en una finca de Gallecs amb, aproximadament una vintena de varietats de bràssiques, tradicionals i millorades i van escoltar les explicacions d’Ernest Aymerich, de la fundació Miquel Agustí.

Tot i la gran diversitat de la família, les bràssiques solen ser infrautilitzades, ja que els cultiu es limita a pocs tipus de varietats. En la jornada es van mostrar varietats seleccionades per les seves aptituds agronòmiques i culinàries.

Un dels objectius del camp experimental era com`provar l’adaptació de les diferents varietats al clima del Vallès. Van ser seleccionades a partir d’un projecte del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat. Es van plantar entre l’estiu i la tardor passades.

Els participants van veure de primera mà les varietats i van poder valorar l’adaptació a les condicions del Vallès i descobrir noves preparacions culinàries a partir de les quals incorporar aquestes noves varietats al consum habitual.

“Hem pogut veure que unes varietats s’adapten millor que altres, el que és interessant de cara a que productors de la zona puguin incorporar-les al seu cicle de cultiu. També hem vist que la majoria s’han portat bé. Tot i que hem tingut un hivern bastant fred, han aguantat i, per tant, és bon senyal”, deia Ernest Aymerich.

Despr´és de la visita al camp, Mikel Díez, del Centre Universitari de Turisme, Hoteleria i Gastronomia (CETT) de la Universitat de Barcelona, va parlar de les aptituds agronòmiques i culinàries de les noves varietats bràssiques i es van cuinar diversos plats que els assistents van tastar. La jornada la va presentar la gerent del Consorci de Gallecs, Gemma Safont.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 154 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't