L’assemblea de treballadors de Pastas Gallo ha aprovat gairebé per unanimitat l’acord entre la direcció i el comitè d’empresa sobre les recol·locacions del personal afectat pel trasllat a Còrdova de la producció de pasta seca de Granollers. L’acord preveu que el gruix dels 35 treballadors afectats es recol·locaran en altres plantes del grup a Catalunya.
Només dos dels afectats, un dels quals voluntari, aniran a treballar a la planta del Carpio, que assumirà la producció de pasta seca curta i llarga del grup per a tot l’Estat. La resta podran recol·locar-se a la planta de productes frescos que el grup té a Granollers mateix, la de productes sense gluten d’Esparreguera i la de pasta oriental de Sant Vicenç dels Horts, segons han confirmat a EL 9 NOU des del sindicat UGT.
L’acord preveu condicions que superen les que en el seu dia s’havien pactat per al trasllat de personal d’Esparreguera i també preveu que els treballadors que no acceptin el trasllat es puguin acollir a una baixa voluntària amb una indemnització de 37 dies per any treballat amb un màxim de 30 mensualitats.
Gallo ha pres la decisió d’especialitzar els centres productius que té a l’Estat, de manera que el Carpio assumirà la producció de pasta seca curta i llarga, Esparreguera la pasta sense gluten i Sant Vicenç dels Horts – que el grup va incorporar aquest estiu amb l’adquisició de la marca Ta-Tung- la pasta oriental. A la fàbrica de Granollers es continuaran fabricant les especialitats de pasta fresca, que actualment dona feina a 95 persones, a més de les plaques de canalons i lassanyes (amb 37 treballadors més).
Aquest pla d’especialització comportarà també futurs projectes per a la planta de Granollers que la companyia preveu especificar properament.
{{ comment.text }}