Granollers acollirà un dinar per conscienciar sobre el malbaratament alimentari

L’anomenat Dinar d’Aprofitats es farà el dia 8 d’abril a la Porxada i hi col·laboren la cuinera Ada Parellada, la Plataforma Aprofitem els Aliments, la Fundació El Xiprer, l’esntitat Espigoladors, Granollers en Transició i La Magrana Vallesana

El Dinar d’Aprofitats, que té el suport de l’Ajuntament i del Consorci de Residus del Vallès Oriental, està emmarcat en una festa contra el malbaratament alimentari i anirà acompanyat d’un seguit d’activitats puntuals, com un taller de cuina amb aliments aprofitats i un espectacle infantil relacionat amb el consum de vegetals.

També hi haurà un seguit d’activitats a les quals es podrà participar durant tot el matí, com l’exposició “Som gent de profit”, de l’Agència de Residus de Catalunya i un taller de Granollers en Transició que ensenyarà d’on venen els aliments que consumim, un mural participatiu en què tothom podrà dir la seva sobre el malbaratament i un photocall. El dia 29 de març es fara una xerrada de Granollers en Transició a les 7 de la tarda a la Sala de Cultura Sant Francesc i el dia 5 d’abril es projectarà el documental Just eat it: a food waste story i es farà un cinefòrum. En aquest documental es mostra com Grant Baldwin, en descobrir que un 40% dels aliments que es produeixen al món es malbaraten, va fer un experiments i, durant sis mesos, ell i la seva parella es van alimentar de productes descartats per altres.

Tot i que el dinar serà gratuït, per participar-hi caldrà haver pres part en alguna de les activitats programades. A més, el Consorci de Residus lliurarà unes 300 carmanyoles per recollir el menjar i per endur-se el que sobri.

En el Dinar d’Aprofitats es cuinaran plats amb aliments descartats que s’acabarien llençant als contenidors a causa del seu aspecte o perquè estan durs o a punt de caducar. S’aniran a buscar a pagesos de prop de Granollers i botigues de la ciutat. Això es coneix com espigolar. També s’anirà als forns de pa a recollir les barres que no s’han venut i que no es poden vendre al dia següent. Els organitzadors ja han contactat amb el Grem d’Hostaleria, el mercat ambulant dels dijous, el Mercat de Sant Carles i els centres cívics.

El dinar vol cridar l’atenció sobre el malbaratament alimentari que es produeix en tota la cadena alimentària, des de la producció fins al consumidor, passant pel processat, la comercialització i els serveis.

 

LA PREGUNTA

Cal prendre mesures preventives davant fenomens com la DANA?

En aquesta enquesta han votat 536 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't