Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Granollers actuarà al parc del Puig de les Forques per guanyar-hi verd

Es reduirà l’amplada dels camins pavimentats de l’interior del parc que s’han anat fent malbé per les arrels dels arbres

L’Ajuntament de Granollers ha aprovat en junta de govern local el projecte d’obres per a la millora de recorreguts del parc del Puig de les Forques, situat entre el carrer Francesc Ribas, el carrer de l’Olivar (on hi ha la comissaria dels Mossos i l’Arxiu Comarcal), el Centre Vallès i el cementiri municipal.

L’objectiu de l’actuació és “guanyar més espai verd en detriment del paviment”, explica el regidor d’Obres i Projectes, Albert Camps.
A la vegada, es vol millorar l’accés que hi ha pel carrer Carles Riba, entre les dues rampes mecàniques que hi ha al tram més alt d’aquest vial, entre les cruïlles amb els carrers de l’Olivar i Veneçuela. No està pavimentat i l’erosió per la pluja hi dificulta el pas de persones a peu.

El projecte de millora d’aquest parc està ara en fase d’exposició pública. Està previst que el pressupost municipal de 2022 destini diners a aquesta obra, que es calcula que tindrà un cost d’uns 150.000 euros.

El parc del Puig de les Forques està configurat per dos recorreguts circulars pavimentats que es mouen a diferent altura pel pendent que hi ha en aquesta zona verda. Estan connectats per diversos trams d’escala. Les arrels dels arbres han anat malmetent la superfície pavimentada que el projecte persegueix reduir per incrementar la plataforma verda.

El parc ocupa un espai de 32.700 metres quadrats a la part alta de la serra de Llevant. Des de la part superior, hi ha vistes sobre el conjunt de la ciutat i bona part de la plana travessada pel riu Congost. Camps constata que la posada en marxa de les rampes mecàniques –faciliten l’accés a peu– i el confinament per la Covid-19 han fet incrementar el nombre d’usuaris d’aquest espai.

Millores al parc del Congost

D’altra banda, l’Ajuntament vol tirar endavant una actuació de millora al parc del Congost. En una primera fase, prevista per aquest mateix any, es preveu enverdir l’espai i el trasllat de l’àrea d’esbarjo per a gossos que hi ha.

En una segona fase, es canviarà de lloc la torre de cordes que simula una teranyina. Es col·locarà a la banda sud del parc, on es generarà una gran zona de jocs infantils que es vol que sigui referent per a la ciutat. Situat al marge dret del riu, el parc del Congost té 33.600 metres quadrats i relliga els barris dels Instituts i de Sota el Camí Ral.

COMENTARIS

LA PREGUNTA

Està d’acord amb la proposta d’un increment salarial del 3,5% per als funcionaris?

En aquesta enquesta han votat 585 persones.
 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.