Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Granollers adequa un accés i un espai d’aparcament a l’Hospital per les obres d’ampliació

La junta de govern ha aprovat el pas de compensació a cooperació de la tramitació urbanística del sector del nou hospital

L’Ajuntament de Granollers ha iniciat els treballs per adequar el vial d’accés a l’aparcament públic de pagament de l’Hospital General de Granollers. D’aquesta manera, aquest es podrà fer servir mentre el Departament de Salut executi els treballs de construcció del nou edifici que ampliaran el centre sanitari i que obligaran a tallar l’actual entrada des de la rotonda del carrer Francesc Ribas, al costat del servei d’urgències.

El nou vial d’entrada enllaça amb el carrer Manuel Cornellá, que passa per davant del geriàtric Adolfo Montañá i que, fins ara, ja permetia la sortida dels vehicles de l’aparcament de pagament. Almenys durant les obres, servirà també per accedir-hi.

En paral·lel, el consistori ha signat un conveni amb propietaris del sector per adequar un terreny com a aparcament públic i gratuït a l’entorn de l’hospital. Substituirà els dos espais per estacionar que es van obrir l’any 2017, que sumen prop de 200 places i que quedaran afectats per l’ampliació del centre sanitari que es construirà just allà.

L’alcalde, Josep Mayoral, explica que el vial que s’urbanitza es fa tenint present la configuració dels vials que hi haurà al futur sector W, que correspon a l’àmbit dels terrenys que ocuparà l’ampliació de l’hospital.

De fet, la junta de govern local va aprovar aquest dimarts el canvi de la modalitat del sistema d’actuació urbanístic del sector. Passa de compensació –on la iniciativa recau en els propietaris– a cooperació, on és l’administració la que assumeix el lideratge.

Ho va fer desestimant el recurs de reposició contra l’acord pres anteriorment que va presentar un propietari del sector. Ara seguiran els tràmits amb la redacció del projecte d’urbanització, la reparcel·lació –adjudicació dels terrenys entre els propietaris– i, posteriorment, amb l’execució dels treballs d’urbanització. El sector permetrà connectar els vials amb el carrer Francesc Ribas. La zona verda es preveu a la part alta del sector, a l’entorn de la Torre de Pinós.

D’altra banda, el procés per adjudicar la redacció del projecte bàsic i executiu, la direcció d’obra i l’execució dels treballs per construir l’ampliació encara no ha culminat amb l’elecció de l’empresa que ho farà.

COMENTARIS

LA PREGUNTA

El Barça ha de destituir Koeman?

 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.