Granollers ampliarà les places als casals d’estiu per mirar de cobrir les famílies que han quedat fora

Unes 140 famílies s’han quedat sense plaça per una demanda que l’Ajuntament considera que ha estat excepcional

L’Ajuntament de Granollers ampliarà el nombre de places dels casals d’estiu Fes-te l’Estiu per mirar de cobrir les famílies que han demanat plaça i s’han quedat sense en el procés de preinscripció. La proposta de lleure del consistori oferia prop de 600 places en diversos casals de lleure i esportius als equipaments de la ciutat.

La demanda, però, ha fregat les 800 places. Segons el regidor d’Educació, Francesc Arolas, hi ha unes 140 persones que s’han quedat sense plaça. La demanda “ha estat molt excepcional”, amb “unes 100 preinscripcions més que l’any que n’havíem tingut més”. “Sabíem que tindríem més demanda que l’any passat però ens ha sorprès”, admet el regidor d’Educació.

La decisió d’eixamplar les places és ferma i s’aplicarà als casals de lleure. A les famílies sense plaça als casals d’esports, se’ls oferiria una alternativa als altres. “Ampliar-ho, ho ampliarem. La nostra intenció és poder cobrir-ho tot”, indica Arolas, que afegeix que s’ha enviat un missatge a les famílies que no van obtenir plaça per explicar-los que estan treballant en aquest sentit.

En concret, s’està estudiant des del departament de contractació de l’Ajuntament la fórmula legal que permeti assumir aquest increment de places perquè el consistori ja tenia el procés administratiu per buscar i contractar l’empresa que es farà càrrec de l’organització dels casals obert i en la fase final.

L’alternativa passa per fer una ampliació del contracte, com permet la llei. El problema, però, és el límit legal d’aquest augment. “Si és d’un màxim del 20%, això ens permetria generar unes 70 places més”, explica Arolas. Per cobrir tota la demanda, caldria eixamplar la contractació entre un 30% i un 40% del cost previst. En la planificació, es té en compte que, tradicionalment, “de la preinscripció a la matrícula la xifra d’infants baixa al voltant d’un 15%”, explica Arolas. Hi ha famílies que renuncien en el moment que se’ls assigna una plaça –ja està passant i s’està contactant amb les famílies que van quedar en llista d’espera– i d’altres que no fan el pagament en el moment que s’ha de formalitzar la matrícula i acaben perdent la plaça.

L’Ajuntament vol resoldre la situació amb celeritat. “Treballem a contrarellotge”, diu Arolas, que espera tenir tancada la solució “en els propers dies”. Tenen en compte que les famílies sense plaça busquen alternatives en casals d’altres municipis o privats.

A l’hora d’ampliar places, es valoren les possibilitats d’espais. “Tenim ja gairebé totes les escoles que podem fer servir ocupades. Haurem d’acabar d’ocupar els espais que queden.” També es pensa a incrementar el nombre d’infants per grup respectant sempre la ràtio d’un monitor per un màxim de 10.

Qualitat i seguretat

Arolas explica que aquest estiu s’ha volgut fer una aposta “per la millora de la qualitat dels casals”. El contracte preveu que els monitors i educadors comencin a treballar dues setmanes abans per preparar-ho i “falcar la part educativa del casal”. A més, s’ha passat de casals de quatre a cinc setmanes. Com l’any passat, s’aplicaran mesures per garantir la seguretat dels infants i joves i reduir el risc de contagis de la Covid-19.

LA PREGUNTA

Creu que la literatura ha de ser obligatòria a Batxillerat?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't