La plataforma Granollers contra les privatitzacions ha organitzat aquest dijous una taula rodona sobre el projecte de llei de Contractes de Serveis a les Persones, impulsada per la Generalitat, més coneguda com Llei Aragonès.
A la Porxada i davant d’unes 70 persones, entitats com la Marea Pensionista, Marea Blanca, representants dels treballadors d’atenció domiciliària i de la FAPAC, entre altres, han advertit sobre l’impacte d’aquesta llei que s’està tramitant al Parlament de Catalunya i que es preveu que s’aprovi aquesta tardor.
En un comunicat que es repartia durant l’acte, les entitats alerten que “aquest projecte afecta sectors tan essencials com la sanitat, l’educació o els serveis d’atenció a les persones. Això vol dir que serien empreses privades i no l’administració pública qui gestionarien molts més serveis bàsics dels que gestionen actualment, fet que comportaria una pèrdua de sobirania per part de la població i un empitjorament de les condicions de vida de les classes treballadores”.
El text afegeix que “la llei regula explícitament l’externalització sanitària de serveis ginecològics i obstètrics, pediàtrics, serveis de planificació familiar, hospitalaris de cirurgia, entre altres; l’externalització respecte a l’educació, com preescolar, de zero a sis anys, ensenyament per a adults, educació especial, els menjadors escolars o els serveis de cures de les persones, com la geriatria, entre altres”.
La plataforma recorda que ja s’han engegat diverses campanyes de denúncia per part d’organitzacions i entitats com Marea Blanca, Sicom, Fapac, USTEC, Plataforma Olesa es Mou, Acampada Mar, CGT, IAC, Rebel·lió Atenció Primària, Podem, SEPC i CUP.
{{ comment.text }}