Granollers contra les privatitzacions alerta sobre la Llei Aragonès

Diverses entitats adverteixen sobre els efectes del projecte de llei en un acte a la Porxada


19/09/2019

La plataforma Granollers contra les privatitzacions ha organitzat aquest dijous una taula rodona sobre el projecte de llei de Contractes de Serveis a les Persones, impulsada per la Generalitat, més coneguda com Llei Aragonès.

A la Porxada i davant d’unes 70 persones, entitats com la Marea Pensionista, Marea Blanca, representants dels treballadors d’atenció domiciliària i de la FAPAC, entre altres, han advertit sobre l’impacte d’aquesta llei que s’està tramitant al Parlament de Catalunya i que es preveu que s’aprovi aquesta tardor.

En un comunicat que es repartia durant l’acte, les entitats alerten que “aquest projecte afecta sectors tan essencials com la sanitat, l’educació o els serveis d’atenció a les persones. Això vol dir que serien empreses privades i no l’administració pública qui gestionarien molts més serveis bàsics dels que gestionen actualment, fet que comportaria una pèrdua de sobirania per part de la població i un empitjorament de les condicions de vida de les classes treballadores”.

El text afegeix que “la llei regula explícitament l’externalització sanitària de serveis ginecològics i obstètrics, pediàtrics, serveis de planificació familiar, hospitalaris de cirurgia, entre altres; l’externalització respecte a l’educació, com preescolar, de zero a sis anys, ensenyament per a adults, educació especial, els menjadors escolars o els serveis de cures de les persones, com la geriatria, entre altres”.

La plataforma recorda que ja s’han engegat diverses campanyes de denúncia per part d’organitzacions i entitats com Marea Blanca, Sicom, Fapac, USTEC, Plataforma Olesa es Mou, Acampada Mar, CGT, IAC, Rebel·lió Atenció Primària, Podem, SEPC i CUP.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 102 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't