Granollers crea un nou espai de participació per als joves

Ha impulsat la Taula de seguiment del Pla Jove

Granollers ha creat la Taula de seguiment del Pla Jove amb la finalitat de crear un espai de participació per als joves amb caràcter deliberatiu i d’assessorament. L’objectiu és que els joves i les entitats i associacions juvenils de la ciutat pugin intervenir en les polítiques de joventut.

L’actual Pla Local de Joventut 2019-2022 regeix les polítiques de Joventut a Granollers i aglutina totes les propostes i eixos d’actuació en aquesta matèria. Una comissió tècnica en fa el seguiment. En aquest sentit, la Taula de seguiment del Pla Jove vol ser un nou espai de participació per retre comptes del pla d’actuació anual i fer propostes de millora.

Del plenari de la taula en formaran part un representant de cadascun dels grups polítics amb representació municipal i les persones d’entre 18 i 35 anys que, en representació pròpia o d’una entitat juvenil, assisteixin a les sessions participatives de la taula.

El regidor de Joventut, Francesc Arolas, ha destacat l’esforç que s’ha fet per establir una eina de seguiment del Pla Jove i la contractació, al gener de 2020, d’una nova informadora per l’equipament juvenil Gra, que ha permès desenvolupar el Programa Fem Xarxa, amb la creació de noves línies d’actuació transversal amb els diferents serveis municipals com Medi Ambient, Habitatge o Salut.

Així, el Servei de Joventut, ha començat a funcionar no només com un equipament sinó també com una oficina tècnica que desplega i potencia polítiques de joventut a la ciutat.

S’han fet xerrades en temes d’habitatge, formacions professionalitzadores, els programes Etcètera, DNIT, ARREL, etc.

L’alcalde, Josep Mayoral, ha destacat quatre elements bàsics que acompanyen els eixos estratègics de Joventut: “La importància de la participació dels joves i el seu paper actiu en la cogovernança, la creativitat de les propostes del Gra i el lleure actiu, Granollers ciutat educadora en tots els àmbits, dins i fora dels instituts i l’aposta per l’educació en la igualtat de drets entre els joves. Els joves, com arquitectes del seu futur, són el motor cap a una societat més justa”.

La primera reunió de la Taula de seguiment del Pla Jove serà el 18 de març a les 6 de la tarda per via telemàtica i hi podrà participar qualsevol jove, grup de joves o entitat juvenil prèvia inscripció.

LA PREGUNTA

Anirà a votar a les eleccions municipals del 28-M?

En aquesta enquesta han votat 1309 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't