Granollers prepara l’estrena d’un nou mercat dedicat a productes de proximitat. Serà el Mercat del dissabte, amb parades de pagesos i artesans del territori. Estarà format per 19 parades que oferiran carns i embotits, formatge, oli, conserves, mel, cervesa, fruites i hortalisses. Gairebé la meitat de l’oferta serà de productes ecològics. L’estrena serà el 28 de gener.
El projecte s’emmarca dins de la dinamització econòmica de la ciutat i de la comarca i els seus objectius són donar suport als pagesos i elaboradors del territori, als quals s’ofereix una via de venda directa, reorganitzar l’oferta comercial de productes alimentaris artesans ja existents en diverses places de Granollers, fer més visible i atractiva aquesta oferta amb més qualitat, i atraure visitants a la ciutat.
El mercat es farà cada dissabte de 9 del matí a 2 del migdia a la plaça de la Corona. Serà una prova pilot d’un any amb intenció que es consolidi.
La selecció dels productors s’ha fet per concurs, amb valoració d’aspectes com la proximitat, els distintius d’origen i qualitat alimentària o la utilització de varietats i races locals.
Al mercat hi haurà 19 parades, algunes de les quals seran compartides entre diferents projectes, de manera que en total hi participaran més de 25 elaboradors. La majoria seran de la comarca (alguns de Palou, a Granollers), tot i que també n’hi haurà del Maresme, el Baix Llobregat, el Lluçanès, el Ripollès, l’Empordà i el Camp de Tarragona.
L’Ajuntament té intenció de desenvolupar periòdicament accions de dinamització del mercat, i de concentrar a la plaça de la Corona les diferents fires i activitats alimentàries o gastronòmiques de la ciutat.
{{ comment.text }}