Granollers engegarà la recollida d’oli domèstic per barris a l’octubre

El servei s’inclou en el contracte de neteja i recollida de residus que ha entrat en vigor aquest setembre.

Granollers posarà en marxa el nou servei de recollida d’oli domèstic per barris a partir del proper octubre. És una de les novetats que inclou el nou contracte de recollida de residus i neteja viària que s’ha firmat amb la unió temporal d’empreses de FCC i Arema, que ha entrat en vigor aquest mes de setembre i té una vigència de deu anys i un cost de prop de 52 milions.

S’establirà un punt de recollida d’oli a cada barri, per la qual cosa s’ha comptat amb l’opinió de les associacions de veïns, amb les quals s’ha decidit com es es distribuiran els punts. De fet, estaran a les seus d’aquestes entitats, algunes de les quals estan situades als centres cívics.

Les novetats del servei les han presentat, aquest dilluns, l’alcaldessa, Alba Barnusell i la regidora de Serveis i Via Pública, Andrea Canelo, en un acte als jardins del Museu de Ciències Naturals, la Tela. Canelo ha explicat que, amb el nou sistema de recollida d’oli ja no caldrà portar aquest residu a les deixalleries, tot i que, qui ho vulgui, ho podrà continuar fent.

La regidora ha destacat que el nou contracte inclou un increment de l’horari del servei de neteja, que estarà actiu durant gairebé tot el dia i que intensificarà la neteja del mobilitari urbà i l’eliminació de grafitis.

A l’octubre també obrirà una oficina d’atenció a la ciutadania al centre de la ciutat que donarà servei presencial, telemàtic i telefònic.

Canelo ha reconegut que la definició de les condicions del nou contracte “no ha estat fàcil” i ha comportat “més de tres anys de treball, d’estudis i d’anàlisi”. Ha agraït la feina dels serveis tècnics municipals, a l’anterior empresa concessionària, Talher “que ha mantingut el compromís de qualitat en el servei fins al final”, i als treballadors i el comitè d’empresa “que són peça clau en l’engranatge complex que és la neteja i recollida de residus”.

El nou contracte inclou la renovació de la flota de vehicles en què, un 65% del total, incloent-hi netejadores, escombradores i vehicles de recollida de mobles, seran elèctrics.

Una altra de les novetats del servei serà la recollida de mobles i objectes voluminosos que, a partir de l’any que ve, 2023, es farà cada dia de la setmana en un barri diferent.

Les persones que hagin de fer ús del servei, hauran de dipositar els objectes en punts propers als contenidors de residus durant el dia abans del que es marqui per a la recollida en cada barri.

I l’any 2024, la regidora Canelo ha anunciat que s’implantarà el model de pagament per generació. “Es tracta que el pagament sigui el més just possible, que cadascú pagui pel que genera i promoure la reducció de residus”, ha dit Canelo.

La regidora no ha concretat de quina manera s’implantarà el pagament per generació ni si serà amb contenidors tancats intel·ligents. “El com està per definir. Analitzarem totes les opcions. Els que hi entenen ens aconsellen que no ens precipitem i esperem una mica per estudiar quin és el millor sistema per a nosaltres”.

Canelo apuntava que el sistema de pagament per generació s’haurà d’aplicar ja amb el nou govern sorgit de les eleccions municipals de l’any vinent, per la qual cosa caldrà “un consens polític i definir els recursos econòmics que caldran”.

L’any 2024 també es preveu implantar la recollida porta a porta de totes les fraccions de residus comercials.

Per la seva banda, Alba Barnusell, destacava el compromís assolit amb les associacions de veïns i feia una crida “a la responsabilitat dels ciutadans” per mantenir “una ciutat més neta i endreçada; més amable, acollidora, verda i sostenible”, com marquen els Objectius de Desenvolupaent Sostenible i el pla estratègic Granollers 2030.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 163 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't