Granollers fa una crida per recuperar testimonis i documents del bombardeig de 1938

L’escriptor Albert Forns escriurà un diari del bombardeig a partir dels testimonis i documents recollits

L’Ajuntament de Granollers, a través del Centre de Cultura per la Pau de Can Jonch ha fet una crida per recuperar nous testimonis i documents sobre el bombardeig del 31 de maig de 1938 per l’aviació feixista.

Es tracta d’una iniciativa de l’escriptor Albert Forns que té com objectiu escriure un diari del bombardeig a partir de les vivències personals dels qui el van patir i fer una obra amb visió literària que arribi a un públic ampli.

La campanya es diu Contra l’oblit, Crida a la memòria del bombardeig, ideada per Helena Piellas de Frau. “Ha d’acabar de donar una empenta per recollir testimonis del bombardeig i rebuscar a casa els documents i elements de memòria que encara puguem tenir”, ha explicat la primera tinent d’alcalde, Alba Barnusell.

El projecte planteja tot un any per recuperar aquesta memòria coral. Forns ha explicat que “aquesta darrera crida contra l’oblit ens ha de permetre aconseguir gent que va viure el bombardeig, però també materials, com cartes i diaris privats i també relats secundaris del bombardeig de persones que no el van viure en primera persona, però que van sentir el relat de persones que si el van viure”.

La crida per recollir nous testimonis s’allargarà tot un any i es preveu que el projecte duri dos anys amb l’objectiu de tenir l’obra escrita al maig del 2023.

“Aquest projecte ens donarà la sensibilitat del moment i necessitem tenir-ho ben explicat amb una vocació literària que ens pot oferir l’Albert Forns”, ha dit l’alcalde, Josep Mauyoral.

S’ha habilitat una web del projecte (www.granollers.cat/memoriabombardeig) i diversos mitjans perquè la ciutadania pugui fer arribar el testimoni o informar dels materials dels quals disposa. Un correu electrònic: memoriabombardeig@granollers.cat i un número de whatsapp: 689 652 143

LA PREGUNTA

Creu que la literatura ha de ser obligatòria a Batxillerat?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't