L’Ajuntament de Granollers ultima la convocatòria d’un concurs públic per trobar persones interessades a gestionar les cinc parades del mercat de Sant Carles que actualment estan buides. Ho va explicar la regidora de Serveis, Andrea Canelo, dimecres després d’un acte a la sala Tarafa on es va fer entrega de les concessions de les parades fins l’any 2045 als 29 titulars actuals.
Les noves parades seran d’alimentació –com la resta del mercat– i es buscarà “potenciar la fruita i la verdura” perquè “ara només hi ha una parada”, deia Canelo. “La idea és ajudar a fer el mercat més divers i atractiu per a la ciutadania. Que trobi, en un mateix espai, totes les opcions per fer la compra de producte fresc”, va apuntar la regidora, que va ressaltar “la bona salut” del mercat de Sant Carles, on la majoria de les parades “estan obertes i a ple rendiment”.
Segons les dades municipals, l’equipament disposa de 70 parades i 65 estan obertes i gestionades per 29 paradistes perquè un mateix titular o societat pot ocupar més d’un espai.
A banda, tant Canelo com l’alcaldessa, Alba Barnusell, van destacar la necessitat i el compromís perquè el mercat de San Carles “continuï millorant”. Per exemple, en temes com l’eficiència energètica. Ho plantegen en dues direccions: la reducció dels consum actual amb millores als tancaments i aïllaments, dobles façanes o facilitant l’entrada de llum natural i amb la generació d’energia renovable. Per exemple, amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta.
Barnusell va posar sobre la taula “la millora urbana de l’entorn” com un altre dels punts a treballar en un futur per millorar el mercat. Passaria per un pla urbanístic que permeti transformar el tram nord del carrer Sant Jaume en un espai amb prioritat per als vianants que generaria un gran espai públic al voltant.
Ferran Rodríguez, president de l’Associació de Venedors del Mercat de Sant Carles, entén que “són millores que han de caure pel seu propi pes” en un futur.
Des de 1968
L’actual edifici del mercat de Sant Carles es va inaugurar el 20 de desembre de 1968. Es va construir amb el trasllat de les parades d’alimentació que hi havia, fins aleshores, sota de la Porxada.
Entre 2017 i 2018, es van fer unes obres de modernització de les instal·lacions que van implicar millores a les cambres frigorífiques del soterrani, en la gestió de residus i la climatització i accessibilitat. Ferran Rodríguez va agrair “la confiança de la clientela que ha permès els 53 anys d’activitat del mercat”.