Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Granollers inaugura la nova urbanització de l’entrada per la carretera de Lliçà d’Amunt (BV-1432)

S’ha fet un itinerari per a vianants i bicicletes, s’ha enjardinat el recorregut i s’ha posat nou enllumenat fins la C-17

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral i el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, ha fet, aquest dissabte, una visita inaugural de les obres que s’han fet a l’entrada de la ciutat per la carretera BV-1432 des de la C-17 fins a l’estació del Nord.

Les obres, que han costat 865.150 euros, finançats en un 75% per la Diputació i el 25% per l’Ajuntament, han permès una important millora d’aquest vial així com per la mobilitat a peu i en bicicleta, i també d’accessibilitat per al veïns dels barris de Can Gili i Terra Alta.

“Dignifica una de les entrades a Granollers que fins ara havia estat oblidada i suposa una millora urbanística important per tot l’entorn. A més, s’hi ha incorporat una nova mobilitat més sostenible per a vianants i ciclistes, una característica molt important que la Diputació de Barcelona està incorporant en la seva xarxa de carreteres”, ha dit Pere Pons.

També l’alcalde, Josep Mayoral, ha volgut destacar el canvi substantiu que per la mobilitat suposa aquesta intervenció, segons ell, farà canviar hàbits en molts conductors, reduint la velocitat i que ajudarà a ser una via més segura. Mayoral també ha destacat que l’actuació és un lligam de la ciutat amb el barri de Can Gili.

L’obra ha consistit en una optimització de la secció de calçada existent per construir-hi un itinerari compartit per a vianants i ciclistes, així com la construcció d’una nova rotonda situada a l’altura de l’accés al barri de Terra Alta. En conjunt, l’actuació suposa una millora important en la mobilitat així com un element de pacificació del trànsit de l’accés en aquest nucli urbà.

Les obres han suposat enjardinar tot el recorregut amb parterres i arbrat, i també la incorporació de nova il·luminació. L’actuació ha fet necessària la construcció d’un mur de contenció derivat de la geometria de la nova rotonda i l’arranjament del parc superior al qual s’accedeix per unes escales que connecten l’itinerari a nivell de carretera i el costat nord de Can Gili.

COMENTARIS

LA PREGUNTA

Si a la seva empresa es fa sopar de Nadal hi assistirà?

En aquesta enquesta han votat 94 persones.
 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.