Granollers lliura els diplomes als 47 alumnes del projecte Singular Junts

Un total de 43 empreses i set centres educatius han participat en l’edició d’aquest curs

Un total de 43 empreses i 47 alumnes de set centres educatius de Granollers ( Escola Pia, Educem, Institut Carles Vallbona, Institut Antoni Cumella, Institut Celestí Bellera, Institut Marta Estrada i EMT) han participat aquest curs 2020-2021 en una nova edició del Projecte Singular Junts que ha lliurat els diplomes als participants aquest divendres a la sala Tarafa.

Des del curs 2008-2009 i per iniciativa de l’Escola Pia, l’Ajuntament de Granollers, amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat, participa en aquest projecte educatiu que cada any permet graduar a més alumnes de 4t d’ESO i reduir el fracàs escolar, que segons dades del curs 2019-2020 se situa a Granollers en el 4.99%. És el percentatge de joves amb 16 anys o més que surten dels centres sense obtenir el graduat en ESO.

L’acte de cloenda ha comptat amb la participació del regidor d’Educació, Francesc Arolas: la inspectora del Departament d’Educació, Eva Maresma; i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; així com professorat i alumnat. Atesa la situació generada per la Covid-19, no han assistit familiars i representants de les empreses col·laboradores.

FRACÀS ESCOLAR ELEVAT

Aquest projecte educatiu té com a principal objectiu permetre que més alumnes de 4t d’ESO de la ciutat es graduïn. Tot i que el fracàs escolar ha anat baixant els darrers anys, cal que els joves que acaben l’ESO puguin continuar posteriorment una formació postobligatòria i que l’acabin, ja que segons la Unió Europea, la xifra d’abandonament escolar prematur, de joves de fins a 21 anys que no tenen cap formació postobligatòria acabada, és a l’estat espanyol de les més altes.

Al llarg del curs, prop de 50 alumnes de 3r i 4rt d’ESO de la ciutat han compartit temps i espai amb personal sanitari, administratiu, mecànics, personal de manteniment, comerciants, perruquers,…i això els ha permès un primer contacte amb el món laboral que els ha donat d’una banda una primera experiència, i de l’altra els ha permès adquirir competències assimilables per poder acreditar la ESO.

La implicació dels tutors, de les famílies i sobretot de les empreses és indispensable perquè aquest projecte pugui tirar endavant. I, en el cas de les empreses, cal incloure les persones que acullen i acompanyen als joves durant les 10 hores setmanals que passen al centre de treball, i que ho fan de forma altruista.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't