Granollers premia les botigues històriques i la innovació comercial

L’Ajuntament i l’associació Gran Centre, en col·laboració amb la resta d’entitats comercials, lliuren els Premis Porxada durant una gala davant de 500 persones, aquest dijous

Una vintena llarga d’establiments comercials van rebre un guardó en el transcurs de la primera edició de la gala dels Premis Porxada. La iniciativa, impulsada des de l’Ajuntament i l’associació Gran Centre amb el suport de la resta d’entitats comercials de la ciutat, ha estat un reconeixement a la trajectòria comercial de Granollers.

S’hi van premiar cinc dels 40 establiments centenaris de la ciutat: La botiga de moda Joan Sitges (amb orígens en el 1874, primer com a botiga de teixits, posteriorment com a sastreria fins arribar a l’oferta actual); la joieria Tomàs Colomer (1870, referent en el sector), Piguillem (provinent de 1850, i amb activitats diverses que arrenquen en els llums de carbur, continuen amb neveres, màquines de cosir i televisors, fins arribar a l’oferta actual de telefonia mòbil): la botiga de roba d’alta confecció per a senyores Montañà (de la qual se’n té constància des de 1827 i és un punt de referència a la plaça de la Porxada); i la Fonda Europa, regentada per la família Parellada des de 1771, amb una trajectòria històrica prou coneguda.

També es van donar premis a establiments que aquest any han arribat a 50 anys de trajectòria (Ferreteria North, Roig Mobel, Perruqueria Margaret i el Mercat de Sant Carles), i els que han fet 25 anys (Hotel Granollers i Clàssic Cafè).

Un dels moments emotius de la gala que, presentada per l’actor Pep Plaza va aplegar 500 persones al Teatre Auditori de Granollers), va ser el lliurament del premi Honorífic de la primera edició dels Premis Porxada a Calçats Castelló. El premi, el va recollir Sergi Castelló, fill d’Enric Castelló (que va morir prematurament fa pocs mesos).

Innovació  comercial

Entre els objectius dels organitzadors dels premis, hi havia reconèixer la trajectòria d’establiments que han contribuït a fer de Granollers una plaça comercial de primer ordre al país (la ciutat de més de 50.000 habitants amb més densitat comercial a Catalunya). Però, a més de mirar al passat, també s’ha fet un reconeixement als que treballen per al futur, amb els premis a la innovació i a la millor reforma de gran format.

En la categoria d’innovació, que va ser la que va obtenir més candidatures (23), es van lliurar tres guardons: Calçats Miralles, un establiment centenari que recentment ha canviat la plaça de la Porxada pel carrer Santa Esperança i que manté l’esperit innovador amb la internacionalització de la seva divisió de personalització de les tradicionals espardenyes de vetes; 0% Gluten, que ha introduït a la ciutat la pastisseria i els menús aptes per a celíacs; i Tasmània, taller de joieria que recentment ha rebut les acreditacions de la Generalitat de Catalunya de productes d’artesania.

Calçats Nadal va obtenir el guardó en la categoria de reforma de gran format per la recent ampliació de la botiga de la plaça de la Porxada, amb canvi d’aparador i conservació d’una reixa històrica del segle XIX.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 81 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't