Granollers presenta el Pla Local Antiestigma contra la discriminació en salut mental

Granollers ha presentat el Pla Local Antiestigma en l’elaboració del qual han participat la Taula de Salut Mental i Addiccions […]

Granollers ha presentat el Pla Local Antiestigma en l’elaboració del qual han participat la Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers i l’entitat Obertament, que lluita contra l’estigma en salut mental.

El pla té l’objectiu de canviar actituds i comportaments en relació a les persones que tenen un problema de salut mental, reduir els nivells de discriminació i millorar els indicadors d’inclusió social relatius als problemes de salut mental.

Després de la presentació, s’ha visitat la instal·lació itinerant “Parla Obertament” que l’entitat Obertament ha situat a la plaça de la Corona, amb l’objectiu de posar a prova la percepció de la ciutadania respecte de la salut mental.

Segons un estudi de la UAB per Obertament, el 80% dels catalans amb trastorns mentals manifesta haber estat injustament tractat en algun àmbit de la seva vida pel fet de tenir-los; el 55% afirma que aquest tracte negatiu es dona amb bastant o molta freqüència; el 82% oculten el seu diagnòstic com a estratègia per fer front al tracte discriminador i el 89% han desistit de fer alguna activitat per evitar ser discriminats.

En l’exposició de la plaça de la Corona, es diu que un la taxa d’atur entre persones amb un problema de salut mental arriba al 62% i que 4 de cada 10 joves amb trastorn mental són rebutjades pel seu grup d’amics.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 343 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't