Granollers tindrà un grup més de primer d’ESO el curs que ve

El regidor d’Educació de Granollers reclama una planificació a llarg termini de les necessitats de places a l’ESO i rebutja que la gestió es basi en anar afegint grups als centres com fins ara

El 9 Nou
18/06/2020
Granollers

Els instituts públics de Granollers tindran el curs vinent un grup més de primer d’ESO respecte a la previsió que s’havia fet inicialment en el procés de preinscripcions, que era de 15. A la pràctica, la modificació representa un increment real de dos grups respecte al punt de partida de 14 que correspondria per les característiques dels cinc instituts públics de la ciutat.

En els darrers anys, els instituts Carles Vallbona, Antoni Cumella, Celestí Bellera i l’Escola Municipal de Treball (EMT) ja han anat assumint de forma rotatòria un grup més de primer d’ESO. Al setembre, però, ho hauran de fer dos centres a la vegada. El nou grup que s’ha vist que és necessari pel volum de preinscripcions que hi ha hagut es farà a l’EMT.

Passa en un any en què la promoció dels alumnes que ara fan sisè ja venia més carregada: l’escola Lledoner tenia tres classes en lloc de les dues habituals. L’institut Marta Estrada, amb dos grups, queda fora de la rotació perquè les seves instal·lacions –l’antiga escola Fàtima– no permeten sumar nous grups.

L’increment rotatori de grups posa a prova la disponibilitat d’espais dels centres, que, a més, tenen moltes aules amb ràtios per damunt dels 30 alumnes. “Ja fa temps que advertim al Departament d’Educació que tenim un greu problema de manca de places a l’ESO”, ha denunciat a EL 9 NOU el regidor d’Educació, Francesc Arolas.

“No pot ser que la gestió es basi a posar provisionalment grups de més als centres perquè estem posant una càrrega als instituts que perjudica l’alumnat i el professorat”, afegeix Arolas, que reclama que es planifiqui. En aquest sentit, recorda que els instituts Celestí Bellera i Carles Vallbona tenen terrenys que permetrien fer ampliacions.

Arolas reclama, però, que siguin “amb obra” i no amb barracons provisionals. També hi hauria la possibilitat de crear un nou centre. D’una manera o altra, però, Arolas entén que cal començar a treballar ja per aplicar millores en l’inici del curs 2021/2022. “La planificació de l’ESO s’ha de fer amb una mirada llarga”, sosté.

L’Ajuntament també havia posat sobre la taula la possibilitat de convertir l’escola Ponent en un institut-escola. “No estava tan pensat per guanyar noves places de primer d’ESO com per generar un projecte més potent en aquest centre”, explica Arolas. La idea, però, no va tenir acceptació entre la comunitat educativa i ja no s’ha continuat treballant en aquesta línia amb la conselleria.

Els mateixos grups de P3

En canvi, a P3 es mantindran els mateixos grups que aquest curs. Tot i la situació de sobreoferta, “el Departament ens va dir que no tancarà cap grup públic”, explica Arolas. Caldrà veure, però, què passa a les escoles concertades en funció del nombre d’alumnes que tinguin preinscrits.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 148 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't