Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Granollers transformarà el pati de l’escola Salvador Llobet incorporant arbrat i elements lúdics

La superfície de sauló entre l’escola i la pista esportiva es transformarà generant diversos espais pensats per als alumnes i per poder-hi fer activitats diverses

L’Ajuntament de Granollers transformarà el gran espai de sauló del pati de l’escola municipal Salvador Llobet, situat entre l’edifici escolar i la pista esportiva. La reforma, que s’ha presentat aquest dilluns a la tarda, és una de les propostes guanyadores del procés de pressupostos participatius. Va sorgir de l’AMPA del centre i ha comptat amb la participació de ’arquitecta Maria Carmen Artero Borruel.

El projecte potencia les zones d’ombra amb arbres i vegetació, ara molt escassa, i incorpora elements lúdics i espais diferenciats de joc en un espai que és pati de l’escola però que també està obert a tothom fora de l’horari lectiu del centre.

L’actuació modificarà el relleu de la zona de sauló creant set zones diferenciades per l’ús que tindran i els elements que hi haurà. Segons han explicat fonts municipals seran: la zona de l’olivera on hi haurà una gran olivera, tarongers i dues estructures de fusta; l’espai sorral-riu amb llimoners i una depressió en la topografia entre dos espais de joc amb sorra; l’àgora que serà un espai central i elevat amb una rampa espiral ascendent que dona accés als murets de pedra que formaran un amfiteatre per a unes 50 perosnes: la plaça que és la zona del davant de la porta de sortida i funcionarà com a lloc de trobada; l’aula a l’aire lliure amb cinc taules de fusta; la muntanyeta on es preveu fer-hi un hort o bosc productiu; i l’espai de lleure i jocs de pilota que és  la zona nord on hi ha el paviment dur.

A més, al voltant de la font hi anirà un joc d’aigua, s’hi posaran diverses jardineres, es reordenaran els bancs i se’n posaran de nous, de manera que s’afavoreixin les converses entre infants o usuaris de l’espai. També s’hi instal·larà dues cistelles de bàsquet per crear una àrea d’esbarjo connectada a la pista.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.