L’Hospital de Granollers va posar punt i final, divendres al vespre, als actes de commemoració del centenari de l’edifici històric que es va inaugurar el 25 de juliol de l’any 1923.
Durant més d’un any, des del novembre de 2022, s’han dut a terme prop de 25 activitats científiques, culturals, socials i esportives per celebrar l’efemèride.
El darrer acte va ser un espectacle de videomapatge ideat pel departament de Comunicació de l’Hospital i creat per l’artista vallesà Sito Ruiz, que narrava, amb llums i so, els darrers cent anys d’història de l’Hospital.
Abans, en el moment dels parlaments, la directora del centre, Beatriu Bayés, va dir que la celebració ha permès repassar la història i entendre l’hospital d’avui. “Tenim uns pilars i fonaments molt forts que ens han d’ajudar a construir l’hospital de futur que volem”, va dir.
Bayés va agrair la tasca de la comunitat de monges vedrunes. “Vna ser i encara són l’essència de la humanització de la salut“. I també als professionals del centre “per la feina feta, per la dedicació, per la implicació, pel compromís perquè sense ells no estaríem aquí, res hauria estat possible”.
I finalment, la directora de l’Hospital es va referir al compromís de la ciutat de Granollers. Va agrair la implicació “d’una ciutat que estima l’hospital i l’acarona, que l’acompanya en la construcció i a la qual li demanem que ens continuï donant suport i acompanyant en el futur que ens espera”.
Balcells destaca el treball en xarxa
El conseller de Salut, Manel Balcells, que ja va participar en la inauguració de la darrera ampliació de l’Hospital, per la seva banda, va parlar de mirar endavant sense deixar de mirar enrere i la importància d’adaptar-se als canvis en el sistema de salut.
“L’Hospital ja ha participat activament en aquesta xarxa que en diem de la C-17 i és una de les quatre xarxes que estan a punt en el sistema sanitari de Catalunya i que, en les setmanes vinents, tindrem a punt de segellar-les, de concretar-les i que funcionin d’una forma estructurada”, va dir el conseller.
Balcells va subratllar la necessitat que els hospitals treballin en xarxa. “S’han d’ajudar i s’ajudaran amb professionals, amb complementarietat, buscant serveis territorials i serveis en xarxa. Aquest és el futur que ens ha de permetre mantenir la qualitat i mantenir l’equitat a tot el territori i sobretot un element molt important que és la sostenibilitat”.
Per cloure els parlaments, l’alcaldessa de Granollers i presidenta del patronat de l’Hospital, Alba Barnusell, va destacar el paper crucial de la societat civil de Granollers i de la Comunitat Vedruna que, amb els rofessionals d’aquell moment, van fer possible la construcció del centre.
“Un moment en què la ciutat va somiar que tenir un hospital modern era possible“, va dir Barnusell, que va remarcar la importància de recordar la història per mirar cap al futur.
“Recordar la història per mirar sempre al futur, amb esperança i optimisme, per recordar sempre i per tenir la convicció que aquest és el nostre hospital, el que sentim nostre i el que sentim proper“.
I va agrair també la tasca dels professionals de l’Hospital de Granollers: “Ens atenen, ens somriuen i ens acompanyen en moments molt delicats”. I va acabar amb paraules també d’agraïment al Patronat i a persones clau, com l’exalcalde, Josep Mayoral l’exdirector Rafael Lledó. I a la comissió organitzadora “que fa més de tres anys que treballa per aquest centenari que avui culmina”.
El darrer acte del centenari de l’edifici històric de l’Hospital de Granollers va anar precedit d’una actuació musical a càrrec dels cors Soun 8 i Cor Gaia, tots fos formats per dones, d’entre 16 i 20 anys el primer, i d’entre 25 i 55 el segon, que formen part de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers.
{{ comment.text }}