L’Hospital de Granollers ha incorporat un sistema de digitalització al Servei d’Anatomia Patològica que millora significativament la qualitat de les imatges diagnòstiques i posa les bases per a futures aplicacions d’intel·ligència artificial.
Amb la nova tecnologia, els patòlegs del centre poden obtenir imatges de teixits amb una claredat i resolució molt superior a les tècniques tradicionals, facilitant una observació més detallada i precisa de les mostres.
Aquesta millora és crucial per al diagnòstic i seguiment de diverses malalties ja que permet detectar detalls que abans eren difícils de percebre amb les tècniques tradicionals.
La digitalització també agilita els processos d’anàlisi i informació i augmenta la seguretat de les mostres, minimitzant el risc de pèrdua o dany.
Tot plegat fa que el pacient rebi un tractament més dirigit i efectiu, que millori les seves perspectives de salut i que redueixi les complicacions a llarg termini.
El sistema també ofereix la possibilitat de compartir coneixement amb experts d’altres centres sanitaris.
“Aquesta nova tecnologia és un pas més en la nostra missió per utilitzar les innovacions tecnològiques per millorar la qualitat de l’atenció mèdica que oferim“, diu la cap del Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital de Granollers, Imma Méndez.
Aquest avenç tecnològic també obre la porta a l’aplicació d’algoritmes d’intel·ligència artificial (IA) que podran, en un futur pròxim, analitzar aquestes imatges de manera automàtica.
La IA promet revolucionar els processos diagnòstics augmentant la previsió i la capacitat dels metges de l’Hospital de Granollers per comprendre i tractar les malalties amb un nivell d’eficàcia molt superior al tradicional.
{{ comment.text }}