L’Hospital de Granollers redueix el nombre de pacients per infermera

Els canvis han començat al torn de tarda, on es disposarà d’una infermera per a cada 10 ó 12 pacients a totes les unitats d’hospitalització

L’Hospital General de Granollers ha implementat una adequació de les ràtios d’infermeria per pacient atès amb l’objectiu de millorar la seva seguretat, reduir les complicacions i millorar la satisfacció tant dels pacients com dels professionals.

Les millores s’han iniciat en el torn de tarda, on es disposarà d’una infermera per a cada 10 o 12 pacients a totes les unitats d’hospitalització.

També s’ha començat un pilotatge amb una millora de ràtios de matí a les unitats de Medicina Interna i en el decurs de l’any vinent s’implementarà en els torns de matí i nit.

Fonts de l’Hospital de Granollers indiquen que aquesta mesura anivellarà els estàndards de ràtios d’infermeria de l’hospital amb la mitjana d’altres centres hospitalaris del seu nivell.

Afegeixen que “les complexitats econòmiques viscudes” en els darrers anys pel centre no ho havien permès.

En un comunicat, l’Hospital afirma que l’adeqüació de les ràtios d’infermeria milloren els indicadors de seguretat i assistencials, com la disminució de complicacions, la incidència d’infeccions, l’abordatge precoç del motiu d’ingrés i malalties associades i la mortalitat.

Afegeix que la pandèmia de la covid va posar de manifest mancances del sistema sanitari com la falta de professionals i l’augment de la demanda dels serveis de salut pels canvis demogràfics o noves patologies.

Per afrontar aquests reptes, s’ha proposat estratègies de millora de la gestió i la posta en marxa de nous projectes com l’eficiència en la gestió de llits a partir de dispositius assistencials que afavoreixen la reducció d’estades i ingressos innecessaris.

la funció principal de les infermeres

L’Hospital de Granollers afegeix que l’eficiència en els processos de les unitats d’hospitalització ha de permetre que les infermeres s’enfoquin en la funció principal que és la cura dels pacients, des de la prevenció fins a la recuperació.

Per aconseguir-ho i fer front a la manca d’infermeres, des de l’Hospital de Granollers, s’ha reorgantizat l’activitat assistencial, fent que altres perfils professionals de l’equip interdisciplinari desenvolupin intervencions amb el topall de les seves comptetències.

Així, l’Hospital de Granollers impulsa la creació de nous rols professionals, com l’assistent clínic i el tècnic de farmàcia i, a més, reajusta el nombre de pacients dels quals pot tenir cura una infermera a la unitat d’hospitalització.

LA PREGUNTA

S’esperava la majoria absoluta del PP a Galícia?

En aquesta enquesta han votat 288 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't