El Museu de Ciències Naturals de Granollers ha entrat en un dels programes de Cooperació Europea en Ciència i Tecnologia (COST) que aplega 48 investigadors de 15 països d’Europa, Israel i Sud-Àfrica i que treballa per fer un seguiment dels ratpenats per poder veure com els afecten els canvis de clima i paisatge i quines accions cal fer per protegir-los.
El projecte es treballarà des d’ara fins a l’any 2022. Durant aquest període l’equip d’investigadors de Granollers participarà en la presa de decisions relacionades amb tecnologia, conservació i gestió de les poblacions de ratpenats pels propers deu anys.
L’equip liderat pel doctor Carles Flaquer participarà ja en la primera reunió del grup que es farà a Brussel·les i que aplegarà a tots els investigadors que hi participen. Servirà per decidir les accions que es posaran en marxa. La participació en aquest programa permetrà col·laborar amb universitats de diversos països i també amb museus i institucions nacionals de primera línia.
Des del Museu de Ciències Naturals de Granollers, es proposarà que la xarxa de seguiment dels quiròpters a nivell europeu segueixi el model de treball que es fa a Catalunya. També oferiran el Museu de Granollers per acollir un congrés sobre la matèria.
{{ comment.text }}