El pastisser Jaume Viñallonga, fundador de la coneguda pastisseria Viñallonga de Montornès, ha rebut el diploma de Mestre Artesà Alimentari que atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Medi Rural de la Generalitat.
És un dels 13 professionals catalans del seu gremi que han rebut aquest reconeixement. Els diplomes es van lliurar la setmana passada a Barcelona en el marc de la Nit de l’Artesania Alimentària 2021.
Amb aquesta distinció, el govern català reconeix la trajectòria professional de Viñallonga, també els seus coneixements i els seus mèrits en la pràctica d’un ofici relacionat amb l’artesania alimentària. “La pastisseria és un ofici molt sacrificat. Requereix treballar tots els festius, i també posar-s’hi de valent quan la majoria de la gent està gaudint justament del seu temps lliure. Aquest diploma és un reconeixement a tot aquest sacrifici, i a tots aquests anys de feina ben feta”, destaca el pastisser en declaracions a EL 9 NOU.
Jaume Viñallonga va obrir la pastisseria de Montornès el 1974, quan tenia 29 anys. Ara en té 76, està jubilat de forma parcial i al capdavant del negoci s’hi troben els seus dos fills, Jaume i Marga. Tot i això, encara no ha deixat d’anar a treballar un sol dia durant el torn de matí. “L’ofici de pastisser és sacrificat però també pot ser molt agraït. Veure la gent contenta i satisfeta amb la feina que has fet és una de les millors recompenses que pots obtenir”, afirma.
Al llarg dels anys, la pastisseria Viñallonga s’ha consolidat com un referent del seu gremi tant a Montornès com a la comarca. L’any passat va obrir un segon establiment a Mollet.