La fiscalia demana una pena de sis anys de presó per a un excomercial de l’empresa Sagalés que està acusat d’apropiar-se de prop de 48.000 euros entre els anys 2013 i 2015. Està acusat d’un delicte continuat d’apropiació indeguda i d’un delicte continuat de falsificació documental.
Per aquest segon delicte se li demana una pena de multa que suma prop de 3.500 euros. L’acusat serà jutjat aquest dimarts a l’Audiència de Barcelona. També se li demana que indemnitzi l’empresa amb els diners desviats més els interessos legals derivats.
Segons el relat dels fets que fa la fiscalia, l’acusat va treballar de comercial a Sagalés des de l’any 2000 fins al 2015, quan es va descobrir l’estafa, a les oficines que l’empresa té a Mollet. “Entre les funcions de l’acusat, hi havia la gestió de reserves de transport discrecional i el seu cobrament” que feia “personalment o a través del conductor de l’autocar”.
Després de rebre els diners, havia de fer l’ingrés dels diners en un compte corrent de l’empresa o bé lliurar els diners en efectiu a les oficines, on quedava registrat en una fulla de control. Però entre els anys 2013 i 2015 i “amb l’ànim d’enriquir-se” l’acusat “es va anar apropiant de diners entregats per tercers que contractaven serveis discrecionals amb Sagalés.
Segons l’escrit de les conclusions provisionals, l’home es quedava els diners que pagaven els clients, que per l’empresa passaven a ser morosos. “En aquesta manera d’actuar, comptava amb l’avantatge d’haver estat durant 13 anys comercial de l’empresa”, que li donava una “relació de confiança” amb aquesta i també amb els clients, “que molts cops lliuraven els diners en metàl·lic al querellat sense exigir-li cap tipus de rebut” per “la impressió de fiabilitat i solvència professional que l’acusat els generava”.
Noves contractacions en nom d’altres clients
La fiscalia també descriu com el treballador burlava el mecanisme que impedeix a clients a qui consten impagaments fer noves contractacions de serveis discrecionals: ell assignava les noves contractacions a altes clients que a ulls de l’empresa no constaven com a moroses.
Les conclusions provisionals de la fiscalia recullen una quarantena de serveis entre els anys 2013 i 2015 a través de les quals l’home va anar-se apropiant de diners.
Entre els clients de Sagalés afectats, hi ha una escola de tennis de Cardedeu, l’AMPA de l’escola Les Aigües de Cardedeu, la Penya Espanyolista Pericos de Montmeló, la parròquia de Santa Maria del Jaire, a la Torreta, o una associació de veïns de Santa Coloma de Gramanet o alguns particulars com dos homes que va contractar servei d’autobús de Montmeló a Terrassa i de Cardedeu a Viladrau per portar familiars al casament de la seva filla. Al judici, hi ha citats una cinquantena de testimonis a declarar.
{{ comment.text }}