La burocràcia encalla l’obertura d’un gran centre esportiu a les Franqueses

És una mostra de com la burocràcia administrativa pot allargar fins a l’esgotament els tràmits per obrir un negoci que crearia llocs de treball.


El 9 Nou
18/02/2013

Sandra Bofill i Hugo Arnaiz, de la Roca, responsables de l’empresa GPEvents, han denunciat els obstacles que estan trobant per obrir un gran centre d’esports alternatius (com BMX o karts elèctrics) de 12.000 metres quadrats que tenen gairebé enllestit en unes antigues naus industrials en desús al camí de Can Carreró de Corró d’Avall, prop de la carretera C-251. El complex es dirà Green Indoor Park i donaria feina a unes 25 persones, gairebé totes joves.

Els dos socis van fer els primers passos a l’abril de l’any passat. Van entrar una instància a l’Ajuntament demanant un informe previ de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona (CUB) sobre el projecte. El principal obstacle va ser que les naus es troben en sòl agrícola no urbanitzable segons el pla urbanístic vigent, tot i que anteriorment havien acollit activitat industrial, una empresa de logística i un magatzem de cotxes.

El fet de ser zona agrícola fa que l’autorització per al canvi d’usos depengui de la CUB i no de l’Ajuntament. Això va obligar a fer les primeres modificacions del projecte. “Ens van dir que en sòl agrícola es permetien les activitats esportives, però a l’aire lliure i no sota cobert”, diu Sandra Bofill. També van haver d’abandonar la idea de fer uns itineraris per camins rurals en bicicleta o a cavall. “Van dir que no podia ser perquè comportaria la desforestació del terrenys”, diu amb un punt d’ironia Hugo Arnaiz. La CUB també els posa pegues a la presència d’algunes de les instal·lacions esportives previstes que encara no saben si podran posar en marxa.

A l’agost, van presentar una nova instància a l’Ajuntament sol·licitant l’inici del procediment per a l’aprovació del projecte i es va posar en marxa un lent procés de petició d’informes a diversos departaments de la Generalitat –vegeu pàgina següent–. A finals d’octubre se’ls comunica que han d’aportar un projecte modificat incloent-hi les prescripcions indicades per la CUB i un estudi d’impacte paisatgístic.

A finals de desembre, la Junta de Govern de l’Ajuntament va aprovar inicialment el projecte i va enviar còpia a la CUB i al Departament de Territori de la Generalitat. Segons confirma l’Ajuntament, la CUB no va tenir temps d’estudiar el projecte i no el va poder incloure en la sessió de finals de gener, però va comunicar que aniria a la propera sessió prevista per al 14 de març.

Els promotors, però, no tenen clar que es debati i s’aprovi en aquesta sessió i no s’expliquen com pot ser tan complicat obrir una activitat que no ha de generar molèsties ni afectar l’entorn.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 89 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't