La comissaria de Parets, lloc de referència d’una exposició sobre les policies locals de la Diputació

També hi figura la biblioteca de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet.

La comissaria de la Policia Local de Parets, la més moderna de Catalunya, i la Biblioteca de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet, són dos dels llocs de referència que s’utilitzen en l’exposició virtual “Endreçar la vila i tenir cura de la població. Passat, present i futur de les policies locals i la guàrdia urbana”, sobre la policia local de la província de Barcelona, que impulsa la Diputació i que permet explicar els orígens, les tasques, els valors i el futur de les policies locals.

La presidenta de la Diputació, Núria Marín ha presentat l’exposició durant la primera jornada sobre policies locals, que es fa al Paranimf de l’Escola Industrial de Barcelona.

L’exposició explica el paper de les policies locals d’una forma interactiva. Altres llocs que s’utilitzen són la seu del Parlament de Catalunya, on l’any 1991 es va aprovar la llei de policies locals; la ciutat de Vic -amb la intervenció de la seva alcaldessa, Anna Erra-, ciutat on es va constituir la Diputació; la seu de la Guàrdia Urbana Muntada de Barcelona; la sala de comunicacions de la comissaria de Sant Just Desvern, on hi ha la tecnologia més avançada de la policia local i un cotxe de la policia local.

Marín ha dit que l’exposició serveix per explicar “què és i com és la feina diària dels cossos de les policies municipal i ajudarà a reflectir “la presència propera i constant dels agents de les policies locals i de la guàrdia urbana”.

D’altra banda, la presidenta de la Diputació ha definit les policies locals com “un servei que és vital, un servei de primera mà, que resulta decisiu per garantir la seguretat però sobretot la convivència. Forma part del paisatge dels nostres pobles i ciutats, una presència de la que estem tots acostumats i que trobem necessària i imprescindible, tot i que no sempre ha estat així”.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't