ACN – La demanda al Banc dels Aliments s’ha disparat un 30% de mitjana a totes les demarcacions des de l’inici de l’estat d’alarma. Segons un comunicat difós aquest divendres per l’entitat, “l’alimentació ha passat a ser la principal necessitat, junt amb l’habitatge, per amplis col·lectius de persones en una situació d’extrema vulnerabilitat”. Una demanda que el Banc preveu que “no pari d’augmentar en els pròxims mesos”. De fet, a les comarques de Barcelona les consultes de particulars per rebre informació sobre com accedir a ajudes alimentàries a través de la web, el telèfon i les xarxes socials s’ha multiplicat per quatre.
Des del 14 de març el Banc dels Aliments de Barcelona ha repartit 1.457.403 quilos de menjar a través de diferents programes. Aquesta xifra és un 38% més que l’any passat, quan entre el 15 de març i el 30 d’abril va repartir 1.052.505 quilos d’aliments. Als 1.457.403 quilos de menjar repartits per aquesta entitat s’hi han de sumar els 1.426.318 kg distribuïts a través del programa d’ajuda de la UE, FEAD. Cosa que suposa un total de 2.856.341 quilos.
De fet, des de l’inici de l’emergència de la covid-19, el Banc dels Aliments no ha parat de rebre peticions d’alta, cosa que ha suposat un augment d’un 14% amb 46 noves entitats receptores. En total, actualment té 347 entitats receptores que atenen un total de 125.000 persones.
Davant aquest important increment de demanda, l’activitat al magatzem del Banc dels Aliments de Barcelona s’ha reforçat amb la contractació de tres persones noves i l’ajuda de més de 150 persones que s’han ofert com a voluntàries. Paral·lelament, per tal de complir totes les mesures de seguretat, el 30 d’abril l’empresa Anticimex va desinfectar les seves instal·lacions.
El Banc dels Aliments ha comptabilitzat que des del 4 d’abril, en col·laboració World Central Kitchen, s’han entregat més de 40.000 àpats de menjar preparat. Una acció que es coordina amb l’Ajuntament de Barcelona, que ha habilitat diferents punts de repartiment a la ciutat. A més, l’entitat ha detallat que s’està treballant per fer extensible aquesta proposta a altres localitats de l’àrea metropolitana.
Per garantir l’aprovisionament continu d’aliments i la seva distribució hi ha diferents campanyes en marxa, per tal que la ciutadania pugui col·laborar de la forma més segura i eficient, fent donacions on line. Entre elles destaquen la impulsada per Caixabank i la Fundació Bancària “la Caixa” que es diu ‘Cap llar sense aliments’. A més, el Banc dels Aliments també té la seva pròpia campanya que porta per nom ‘Emergència covid-19’.
{{ comment.text }}