La directora mèdica de l’Hospital de Granollers, al comitè d’experts de la reforma del sistema sanitari

El comitè vol reforçar el sistema públic de salut a Catalunya

La doctora Mònica Botta, directora mèdica de l’Hospital General de Granollers, ha estat escollida per formar part del comitè d’experts que ha creat el govern català aquest dimarts i que treballarà per reformar el sistema sanitari català.

La creació d’aquest grup d’experts té com a objectiu reforçar el sistema de salut de Catalunya i “garantir el caràcter universal, equitatiu, la sostenibilitat i la capacitat de resposta davant d’emergències”, informa l’Hospital General de Granollers en un comunicat.

El comitè haurà d’elaborar un document sobre les actuacions de reforma del sistema sanitari que es puguin incorporar a les polítiques sanitàries. També assessorarà sobre les qüestions que li plantegi la Comissió Interdepartamental per a l’elaboració de l’agenda de transformació del sistema públic de salut.

El grup, que està format per persones de reconegut prestigi dins l’àmbit del sistema sanitari, de l’economia de la salut i de l’administració pública, tindrà dos mesos a partir de la publicació de l’acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Carme Padullés, al consell assessor per a l’aplicació de la DL 12/2020

D’altra banda, Carme Padullés, directora econòmica i de serveis de l’Hospital General de Granollers, s’ha incorporat al Consell Assessor derivat de l’aplicació del DL 12/2020 que ha creat el Servei Català de la Salut per analitzar l’impacte econòmic relacionat amb la resposta sanitària a la situació d’emergència.

Aquest grup està format per responsables economicofinancers de les entitats més representatives del Sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) i de les organitzacions representants de les entitats proveïdores de serveis assistencials. També hi ha un representant del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda.

En aquest cas, el grup analitzarà l’impacte econòmic relacionat amb la resposta sanitària a la situació d’emergència, identificarà els conceptes que constitueixen les variacions principals en despeses i ingressos relacionats amb l’abordatge de l’atenció a la Covid-19 i els principals elements d’impacte i la seva valoració, i assessorarà o informarà sobre les qüestions que li siguin plantejades pel Servei Català de Salut.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 215 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't