Sota el títol “Salut digital: funambulisme assistencial?”, l’Auditori de l’Hospital de Mollet va acollir dimarts la jornada a la qual van assistir més de 100 professionals del món de la salut, les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i l’atenció a la ciutadania.
En la jornada es va debatre sobre aspectes com noves iniciatives emprenedores, com cooperatives ciutadanes per compartir dades de salut, anàlisi de les TIC i la salut, els límites ètics de les noves eines digitals en la salut, la infermera virtual com a complement a l’atenció presencial, el cas real d’un nen i les eines digitals en la seva atenció o l’atenció no presencial en el model d’atenció centrada en la persona.
La jornada ha posat sobre la taula la complexitat i la necessitat de cercar l’equilibri real i present de combinar les noves eines digitals en l’àmbit de la salut, amb aspectes controvertits, com la confidencialitat de les dades, la privacitat, la seguretat de les dades clíniques o la confiança.
També s’ha pogut contrastar de quina manera es poden complementar aquestes noves eines digitals amb el model d’atenció centrada en la persona on el contacte personal i l’atenció individualitzada en són ccaracterístiques principals.
La jornada la va organitzar el Comitè d’Ètica Assistencial de la Fundació Sanitària Mollet. L’obertura va anar a càrrec del director general de la Fundació Sanitària Mollet, Jaume Duran i la cloenda de la mà de Pilar Magrinyà, directora general de Planificació de Salut.
{{ comment.text }}