La Fundació Sanitària Mollet farà un nou edifici dedicat a docència i administració als terrenys on es preveien els nous jutjats

La Fundació ha comprat els terrenys a l’Incasol per 1,7 milions i invertirà uns cinc milions més en la construcció d’un immoble de 4.600 metres quadrats i tres plantes.

La Fundació Sanitària Mollet (FSM) construirà un nou edifici destinat a la docència i a l’administració en els terrenys a tocar de la ronda, molt a prop de l’Hospital, on fa onze anys el Departament de Justícia va començar a construir l’edifici judicial que mai no es va acabar.

El projecte forma part del Pla Estratègic 2021-2025 de la fundació que han presentat aquest dilluns el president de la Fundació, Andreu Llargués, el vicepresident i alcalde de Mollet, Josep Monràs i el director general, Jaume Duran que resumia el principal objectiu del pla: “Més enllà de la prestació de serveis, millorar la vida de la nostra gent”.

L’edifici tindrà 4.600 metres quadrats repartits en tres plantes i acollirà l’escola universitària d’infermeria de la mà de la Universitat de Barcelona i Sant Joan de Déu, un aulari per a la formació de pre-grau, cicles formatius, grau universitari, post grau i formació especialitzada, que comptarà amb una sala de simulació de pacients.

També es far`à un auditori amb capacitat per a 450 places que estarà obert a l’ús per part de la ciutadania de la comarca i un espai on es traslladaran els serveis centrals i l’administració.

Jaume Duran ha explicat que s’ha arribat a un acord per a la compra del terreny a l’Incasol, que n’és el propietari i que el projecte també compta amb el vist i plau del Departament de Salut.

Tota la inversió es farà amb recursos propis de la fundació que ho finançarà amb crèdits a mig i llarg termini. Els terrenys tenen un cost d’1,7 milions als quals caldrà afegir uns cinc milions més de la construcció. L’estructura de l’edifici judicial que va quedar a mig fer quan només hi havien fets els fonaments i part de la planta baixa, no es podrà aprofitar i s’enderrocarà.

Duran ha explicat que la previsió és que l’edifici estigui enllestit a finals del 2023. Per un cantó, permetrà proporcionar un espai de formació de qualitat en l’àmbit assistencial a la comarca, amb aliances amb universitats i centres d’alt prestigi que fomenti la captació fidelització i retenció de talent i, per l’altre, alliberar espais de l’hospital actualment destinats a administració i serveis assistencials.

INSTITUT ONCOHEMATOLÒGIC INTEGRAL

L’altre gran projecte del pla estratègic és un nou Institut Oncohematològic Integral que centralitzarà l’atenció oncològica i hematològica amb una superfície de 700 metres quadrats que se situarà en l’actual hospital de dia i s’ampliarà amb espais destinats actualment a despatxos, aules de formació i a l’auditori.

Es preveu que comenci l’any 2024 i tindrà un cost d’1,5 milions que també finançarà la FSM. Disposarà d’espais individuals, humanitzats i acollidors, `pensats per a la intimitat i la comoditat de la persona atesa i de la seva família, durant el temps que hagin de passar al centre. “Es tracta d’atendre d’una manera molt més especialitzada i centrada en les persones i les seves famílies”, diu Duran.

L’Institut Oncohematològic tindrà un punt d’atenció i informació al pacient, l’hospital de dia oncohematol`ògic amb vint punts d’atenció, consultoris mèdics i de cures, una unitat de diagnòstic ràpid, gabinet d’exploració, farmàcia de dispensació, atenció psicològica i atenció al ciutadà i famílies.

Jaume Duran destaca que el pla estratègic “mira cap al futur, més enllà d’un present complicat” i diu que, s’ha dissenyat en un procés participatiu on s’han implicat el patronat de la fundació, professionals, el Consell d’Alcaldes, el Consell de Participació Ciutadana, grups de treball amb cadascun dels vuit centres d’atenci´l primària de l’àrea de referència, que formen onze municipis i grups de treball amb ciutadans, associacions i entitats. En total, en l’anàlisi han participat unes 600 persones.

El pla s’articula en cinc grans eixos: Ciutadania, Atenció a les persones, Talent professional, Qualitat, docència i innovació i Responsabilitat institucional.

AMPLIACIÓ D’URGÈNCIES

Al llarg del pla estratègic s’inicia un projecte d’experiència de pacient a través de l’anomenat design thinkng, pensat per valorar i millorar cadascun dels processos a través de la participació de professionals i persones ateses.

Un projecte que s’iniciarà, de fet, amb l’ampliació del Servei d’Urgències que, segons Duran, començarà a finals d’aquest mes de novembre i estarà enllestida en un termini de deu mesos i que es redissenyarà tenint en compte l’opinió de pacients i familiars.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't