La FVO posa la primera pedra d’un bloc de pisos per a persones amb discapacitat intel·lectual a la Torreta

El bloc es fa al carrer Navarra, estarà enllestit d’aquí a un any i tindrà capacitat per 18 persones que podran viure de forma molt autònoma

La Fundació Vallès Oriental (FVO) ha posat aquest divendres al matí a la Roca la primera pedra d’un bloc de pisos on es faran sis habitatges, amb tres places cadascun, per a persones amb discapacitat intel·lectual que podran viure de forma autònoma i només amb visites puntuals de monitors de la fundació.

L’edifici es fa a la cantonada dels carrers Navarra i Granada de la Torreta i tindrà un soterrani, planta baixa i dos pisos. “És la primera vegada que encetem un projecte d’aquest tipus perquè ja tenim projectes residencials, però amb molt més suport del que estem projectant ara”, explicava el director de la FVO, Rafel Arderiu.

“Els pisos que tenim ara amb poc suport no els hem construït nosaltres. El suport que puguin tenir de monitors serà molt puntual i molt adaptat al que puguin necessitar les persones que hi visquin en cada moment”.

Arderiu posa de relleu la importància del projecte per fer front al problema de l’habitatge que s’accentua en determinats col·lectius. “La necessitat d’habitatge en aquest país és per a tots els col·lectius i en persones amb discapacitat és més complicat encara. Llavors, nosaltres els proporcionarem pisos a un lloguer assequible que puguin assumir. A casa nostra tenim persones que, pel seu perfil, poden ser idònies per ocupar pisos d’aquest tipus”, diu el director..

La construcció del bloc suposa una inversió d’entre 700.000 i 800.000 euros que afronta la fundació amb els seus propis recursos i als qual caldrà afegir el cost de l’equipament. Arderiu calcula que estaran enllestits d’aquí a un any.

Dues llars a punt al mateix carrer

Al mateix carrer Navarra de la Torreta, la FVO ha enllestit la construcció de dues llars residències en un edifici de planta i dos pisos amb una capacitat total per a 24 persones. Actualment, les llars s’estan equipant i les previsions de la FVO és que les ocupin, de manera provisional, persones que viuen en altres llars de la fundació on s’aprofitarà per fer obres de millora. Després es demanarà concertar places amb la Generalitat.

Un edifici amb eficiència energètica

Josep Maria Fosalba, arquitecte tècnic que ha treballat en el projecte, destaca l’eficiència energètica de l’edifici. “A partir de la planta baixa, serà tot de fusta laminada i amb un revestiment que farà que tot el conjunt sigui molt eficient des punt de vista energètic”.

A més, diu que és el primer edifici plurifamiliar destinat a una obra social que aconsegueix la certificació Passivhaus, que atorga un institut alemany que certifica el comportament de l’edifici en l’emplaçament on es troba i la climatologia que l’afecta.

“Garanteix que el que està projectat es complirà en l’obra acabada, amb un procés de qualitat arquitectònica i constructira que posa en valor l’eficiència energètica”.

A més, Fosalba destaca que l’edifici de la FVO el fan empreses locals, que l’ús dels materials és el màxim de respectuós i que la petjada ecològica serà la mínima perquè són reutilitzables.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

En aquesta enquesta han votat 305 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't