La Fira tindrà diversitat d’actes gastronòmics, lúdics i culturals que tenen la mirada posada en la promoció de la botifarra però també d’altres productes autòctons o de proximitat que posen a la venda els comerciants de la Garriga. “Ens sembla una eina molt bona de promoció del poble i de dinamització del sector comercial, per això ho hem fet”, assenyala l’alcaldessa, Meritxell Budó.
La Fira de la Botifarra, que espera tenir molts visitants ja en aquesta primera edició, començarà a les 5 de la tarda a la plaça de Can Dachs, on s’instal·laran parades d’establiments i productors participants. Des d’aquest mateix punt, es podrà fer una visita guiada pel municipi i conèixer de prop els itineraris turístics. A les 6 de la tarda es farà la inauguració a la Sala Andreu Dameson i allà mateix es presentarà el llibre Corpus culinari català, el receptari més complet de la gastronomia catalana i el recull més important del país. Hi participaran la directora general de l’Institut Català de la Cuina, Pepa Aymaní, i Eduard Padró, membre del Comitè Científic del mateix Institut.
Diumenge hi haurà un concurs popular de coques de botifarra en el qual poden participar totes les persones que vulguin portar a l’estand de la plaça de can Dachs coques de botifarra cuinades prèviament a casa seva.
Durant aquest cap de setmana i la setmana que ve, molts dels restaurants de la Garriga participaran a la fira amb la introducció a les seves cartes d’un platillo de botifarra, que serviran a un preu de 10 euros.
Als establiments de menjars preparats de la fira, el cap de setmana se serviran racions a 3 euros.