La granja d’ànecs de Lliçà d’Amunt on aquest mes de febrer es va detectar la presència d’aus afectades per la grip aviària ha tornat a rebre animals. En concret. 12 pollastres que serviran per fer una prova que certifiqui que les instal·lacions estan completament desinfectades.
Aquest procés, que s’allargarà dues setmanes més, servirà per donar el vistiplau a l’entrada d’ànecs destinats a a la producció de foie, l’activitat d’aquesta explotació ramadera. La prova es fa amb pollastres perquè són les aus més sensibles a la grip aviària.
Si les analítiques surten bé, Emili Cucala, responsable de Delícies d’ànec Can Manent, espera poder entrar ànecs al juny i tenir, a finals del mateix mes, producte nou propi preparat per vendre als seus clients, restaurants i botigues de productes selectes, principalment.
Durant cinc mesos, l’activitat de l’empresa haurà estat pràcticament aturada, i cinc treballadors, la meitat de la plantilla, han estat acomiadats. “El sector està molt tocat”, apunta Cucala. Com la resta de granges afectades, a les comarques de Girona, demanen que la Generalitat incrementi el preu de les indemnitzacions i quedi compensat el temps que han hagut d’estar aturats.
Limitacions aixecades
Des de la setmana passada, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha decidit aixecar totes les restriccions derivades del risc de contagi de la grip aviària a Catalunya. Això torna a permetre la cria d’aus de corral a l’aire lliure. També la cria d’ànecs i oques de forma conjunta amb altres aus de corral i la celebració de fires i mercats. A Granollers, per exemple, ja hi va tornar a haver aus al mercat de dijous.
Tot i la represa d el’activitat, es recomana als grangers que mantinguin les mesures per evitar que aus salvatges mengin o beguin aigua destinada a les de la granja.
{{ comment.text }}